Апаратът, с който се извършва процедурата, работи чрез патентована технология с микровълни Coolwaves, една от най-актуалните иновации в света на дерматологията.

💖 Промоции Онда 💖

  • Ако идвате за първи път: Подарък 1 зона
  • 3 зони - 250лв
  • 6 зони - 440лв
  • 9 зони - 570лв
  • 12 зони - 690лв

Onda Coolwaves отслабване

Onda Coolwaves е технология за отслабване от ново поколение, която ефективно се справя не само с подкожните мазнини, но и с целулита, и с отпуснатата кожа. Така само с едно посещение в естетичен център Особа получаваме три ползи за тялото си, а търсеният резултат е моментален и продължава по-дълго, отколкото сме очаквали, а може дори и завинаги.

онда процедура цена

Онда процедура за отслабване

Апаратът Onda Coolwaves е най-разпознаваемият и търсен продукт на италианската компания Deka, чието име повече от 30 години се свързва с иновации в областта на медицинските системи и апаратни терапии. Това е един от най-хитовите методи за скулптуриране на тялото в световен мащаб, от чиито ползи вече може да се възползваме и ние.

Микровълните все по-често се използват като по-ефикасна алтернатива на радиочестотните процедури, които също имат за цел стягане на кожата и възстановяване на загубените тонус и еластичност.

Страхотните резултати от процедурата за апаратно отслабване с Onda Coolwaves се дължат преди всичко на дълбокото и целенасочено действие на микровълните, които са с честота точно 2,45 GHz. Те достигат в голяма степен и се абсорбират почти изцяло от мастните клетки (около 80%). Така слоят подкожни мазнини се нагрява безопасно до температура от 50°C, което води до безвъзвратно разрушаване на съставящите го клетки.

Именно честота на работа е тази, която различава уреда от други с подобен начин на действие. При нея кожата става буквално прозрачна за микровълните и те могат лесно и ефективно да преминат през нея, а енергията им се концентрира почти изцяло в слоя подкожни мазнини. Горните слоеве на кожата пък са гарантирано защитени от нежелано нагряване. Това е и причината вълните, които излъчва апаратът, да се наричат Coolwaves („хладни вълни“).

За сравнение, при използване на апарати с радиочестотни вълни голяма част от тях се абсорбират от повърхностните слоеве на кожата и недостатъчно малък процент достига до мястото, за което са предназначени – едва около 30%. А това неминуемо оказва влияние върху ефективността на процедурата. И при двата вида терапии обаче излъчваните вълни не достигат до мускулите, които се намират под слоя подкожни мазнини и не са целенасочен обект на въздействие.

Но устойчивостта на кожата ни към микровълните на Onda е 3.5 пъти по-малка, отколкото към радиочестотните вълни, което обуславя и по-добрите резултати, които се постигат с този метод за апаратно отслабване. Освен това с Onda Coolwaves виждаме разликата след по-малко на брой процедури. Друго предимство е, че тя се запазва за по-дълго време, понякога и завинаги, ако полагаме и ние необходимите усилия.

Процедурата по апаратно отслабване е неинвазивна, напълно безболезнена и безопасна. Усещането може да се сравни с това при дълбокотъканен масаж – хладен повърхностен допир, който предизвиква моментално загряване в дълбочина. А то бързо ни убеждава, че процесът на действие е започнал.

Апаратът е снабден с два патентовани накрайника, с които се третира кожата в проблемните области. Те имат различна употреба и са предназначени за различна дълбочина на проникване в тъканите – за по-плитко и за по-дълбоко, излъчвайки микровълни спрямо зоната, върху която ще се използват. Накрайникът за по-плитко проникване е с диаметър 0.7 см. Той се използва за третиране на целулита и отпуснатата кожа, а този за по-дълбоко (1.2 см) ефективно достига до мастните клетки и ги разрушава завинаги.

Накрайниците функционират с помощта на умна технология, която позволява да излъчват микровълни само тогава, когато са поставени в правилната позиция спрямо кожата и третираната зона и са в пълен контакт с нея. Освен това е внедрена и система от светодиоди, която е в помощ на специалиста, който работи с уреда.

Има възможност и за ръчен контрол на количеството енергия, което се използва, спрямо съответната зона и желаната дълбочина на проникване. Така се избягва възможността от неправилно насочване на енергията и използването на повече от необходимото.

В допълнение апаратът разполага и със специална охлаждаща система, разположена в накрайниците. Тя работи, поддържайки температура от 5°C върху повърхността на кожата и е допълнителна гаранция, че няма да изпитаме никакъв дискомфорт по време на процедурата.

Важно е да се направи уточнението, че микровълните, които този метод за апаратно отслабване използва, са напълно безопасни и сертифицирани. За разлика от тези, които излъчват микровълновите фурни например, са строго контролирани и прецизно насочени, а рискът от настъпване на увреждания и нежеланото им разпространение в тялото е минимален.

Микровълните Coolwaves се излъчват към кожата и след това се връщат обратно в специално проектирания накрайник. Така се гарантира, че никакви тъкани и органи, различни от слоя подкожни мазнини, не попадат под влиянието им, а риск за здравето ни практически не съществува.

Патентованата технология на Onda Coolwaves не води до неприятно загряване на тъканите, каквото може да усетим при други процедури за отслабване, защото микровълните въздействат директно на дълбокия слой подкожна мазнина. И тъй като енергията не се разпръсква, няма предпоставки за настъпване на увреждане на повърхността на кожата.

Продължителността на процедурата зависи от броя зони, които се третират наведнъж, но в повечето случаи е между 10 и 20 минути, максимум 30. Всяка зона е с размери 15 на 15 см, като по време на една процедура апаратното отслабване може да се прилага до 8 зони една след друга. И не, не бива да си мислим, че щом е толкова кратко, значи не може да е и наистина ефективно.

Апаратно отслабване с Onda Coolwaves

Това е първото по рода си устройство с насочен източник на енергия, което има тройно действие - намалява мазнините, разтваряйки мембраните на подкожните мастни клетки, ремоделира силуета чрез производството на нов колаген и регенерира кожата и съединителната тъкан под нея.

Onda Coolwaves бързо, лесно и без нежелани последствия разтваря подкожните мазнини и стяга както кожата, така и меките тъкани под нея. Мастните депа дори в най-проблемните зони по тялото като корем, бедра и ханш се елиминират, като се разрушават клетъчните мембрани на мастните клетки и се променя метаболизма в тях благодарение на нагряването, което създават микровълните.

Това води до освобождаване на микро капки мазнина по време на процес, наричан условно бълбукане. Когато мехурчетата станат достатъчно много на брой, клетъчната мембрана губи своята структурна цялост, разкъсва се и мастната клетка се разрушава окончателно.

А щом капчиците мазнина попаднат в пространството между клетките, това дава сигнал за стимулиране на притока на макрофаги (бели кръвни клетки) към областта, която се третира. Макрофагите придвижват мазнината към лимфната система, благодарение на която тя се изхвърля ефективно от организма чрез естествения процес на липолиза. Това се случва не веднага, а постепенно – в рамките на 6 до 12 седмици след процедурата.

Важно уточнение е, че цел на апаратното отслабване с Onda Coolwaves не са висцеларните мазнини, които се намират навсякъде по тялото, обгръщат органите, най-вече стомаха, и водят до редица здравословните проблеми, като хипертония, висок холестерол, нарушена функция на черния дроб и други. Те в повечето случаи се повлияват и намаляват значително при спазването на основните правила за здравословен начин на живот, най-вече по отношение на храненето.

Но има едни други упорити периферни мазнини, известни като локализирано затлъстяване, които често си остават в проблемните зони, дори да сме дълго време на диета и да спазваме строг тренировъчен режим. Но колкото и трудни за премахване да са те, пак нямат шанс пред иновативната технология на Onda Coolwaves. Чрез елиминирането им тя извайва красив силует на тялото, какъвто само с гладуване не може да постигнем.

Освен че разрушава мастните клетки безболезнено и необратимо, с което и портокаловата кожа става много по-незабележима, тази апаратна процедура стимулира метаболитните процеси, които протичат в клетките. Така например чрез свиване на колагеновите влакна в дермата (слоя кожа под епидермиса, състоящ се от съединителна тъкан) се подпомага производството на нов колаген за месеци наред.

А добре знаем, че той е едно от най-важните вещества, благодарение на които кожата ни изглежда млада и стегната. Желаният ефект пък се постига напълно естествено, без да е необходимо да си инжектираме колагена например – кожата ни сама започва да го създава в необходимите й количества, за да изглежда по-добре от всякога.

Друга полза от Onda Coolwaves е стимулиране и възстановяване на съединителната тъкан около мастните депа, като по този начин целулитът намалява. Защото портокаловата кожа се получава именно от разкъсване на тази тъкан, вследствие на което мастните клетки достигат по-близо до повърхността на кожата и стават по-видими.

С намаляването на обема на мастните клетки също се редуцира и видимостта на целулита. След процедурите се забелязва и значително подобрение на микроциркулацията в третираната област. Това от своя страна подпомага лимфния дренаж и възпрепятства задържането на излишни течности – още една съществена причина за появата на портокалова кожа.

Процедурата по апаратно отслабване може да се прилага върху една или върху няколко проблемни зони. Освен върху бедрата и корема, може да бъде ефективна и върху седалището, гърба, коленете, горната част на ръцете, паласките и навсякъде, където забелязваме мазнини, които не искаме да бъдат там. Успешно се прилага и за премахване на двойна брадичка, с което се променя и формата на лицето ни.

Нашият естетичен специалист от център Особа ще направи анализ на нуждите ни и ще ни даде най-добрия съвет къде какво трябва да се коригира, както и колко процедури ще са необходими за постигане на желания ефект. Видимо подобрение има още след първото посещение, като ползите се разгръщат с времето заради стимулирането на естествените процеси в клетките.

По-малките недостатъци е възможно да се елиминират напълно и с една процедура, а ако имаме по-дълбок и видим целулит или по-отпусната кожа вероятно ще се нуждаем от курс от 4 до 6 процедури, за да може кожата ни да изглежда така, както искаме, и най-важното – да бъде ефектът не само повърхностен, но и в дълбочина. Съобразно нуждите ни може да използваме Onda Coolwaves с цел стягане на кожата, премахване на целулита или унищожаване на мазнините в дълбочина, а защо не и за трите едновременно.

Между всяка процедура трябва да има разстояние от 4 седмици, т.е. да се правят веднъж месечно. Този интервал от време е важно да дадем на организма си, за да може лимфната система да преработи изцяло изхвърлените мазнини и други остатъци от мастните клетки, които са се отделили от третираната зона чрез влиянието на микровълните.

Ако процедурите, които правим, са само с накрайника за по-плитко проникване с цел премахване на целулит и стягане на кожата, то интервалът може да се съкрати и на три седмици. Ако търсим по-бърз резултат, прилагането на процедурата за апаратно отслабване на по-кратко време е малко вероятно да доведе до по-голяма ефективност, именно заради естествените процеси в тялото, които обуславят търсените ползи.

След интензивния курс вероятно ще се нуждаем от процедури с цел поддържане на постигнатите ефект, които се правят по-рядко във времето. А когато мастните клетки са премахнати перманентно и ние се храним здравословно и спортуваме редовно, ефектът от процедурите може да остане завинаги – нещо, с което малко други методи могат да се похвалят.

Подготовка за апаратно отслабване

Този метод за апаратно отслабване е напълно безвреден. Преди първата процедура задължително преминаваме през щателна консултация с естетическия специалист, който я извършва. Не се изисква специална предварителна подготовка, но е добре да спазим препоръката минимум 48 часа преди процедурата да не нанасяме никакви хидратиращи продукти върху областта, която ще се обработва, защото те могат да създадат повърхностен филм и да попречат на проводимостта на микровълните, с което и да намалят тяхната ефективност.

След процедурата няма да имаме нужда от възстановителен процес и може веднага да се върнем към обичайните си задължения. Все пак кожата ни може да изглежда леко зачервена известно време и да я усещаме малко по-топла от обикновено, но този ефект бързо отшумява и не бива да ни притеснява.

Понякога е възможно да се появи и сърбеж, изтръпване или подуване на областта в рамките на няколко дни, но това е в много редки случаи. Добре да избягваме прекалено горещите душове, както и директното излагане на слънчева светлина поне за ден след процедурата, защото кожата ни все пак е станала малко по-чувствителна от нормалното и не се нуждае от допълнително дразнене.

Препоръчително е да увеличим консумацията на вода с по един литър в дните на, преди и след процедурата, за да подпомогнем изчистването на мастните клетки от организма, както и лимфния дренаж. Добре е да извършваме и лека двигателна активност, като например разходки, отново за да стимулираме движението на лимфна течност.

Въпреки че е напълно безопасно, все пак има определени случаи, в които апаратното отслабване с Onda Coolwaves не е препоръчително. Това са: бременност и кърмене, сърдечно-съдови проблеми, поставен пейсмейкър или метални импланти, предразположеност към тромби, онкологични заболявания, проблеми с функционирането на бъбреците и черния дроб, инфекциозни заболявания, кожни заболявания и поставени естетични импланти в областите, които се третират.

Ако сме диагностицирани с диабет тип 1 или 2 е добре първо да се консултираме със специалист дали този тип апаратно отслабване може да повлияе негативно на състоянието ни. Наличието на татуировки в зоните, които искаме да се третират, също е противопоказание.

В мастилото се съдържат метални елементи, които могат да въздействат с микровълните Сoolwaves и това да доведе до нежелани последствия. Процедурата не се прилага на лица под 16 години.

Отслабване в корема и бедрата

С помоща на Onda Coolwaves можете да постигнете бързо и ефективно отслабване в корема и бедрата. Тази процедура е за всички, които искат да изглеждат добре, и да го постигнат лесно, бързо и без много усилия. Добре знаем, че за премахване на подкожните мазнини в корема и бедрата е необходимо не само да тренираме редовно, но и да спазваме хранителен режим.

Е, това често се оказва непосилна задача и резултатите не е задължително да удовлетворят нашите желания, въпреки ограниченията, на които се подлагаме. Защото периферните мастни натрупвания невинаги изчезват по време на цялостното сваляне на килограми, а изискват целенасочени усилия за унищожаването им. И иновативната терапия с микровълни е най-добрият избор за тази цел.

Разбира се, процедурата за апаратно отслабване не изключва нуждата от здравословен начин на живот и физическа активност, а дори напротив - може да бъде едно перфектно допълнение към тях, благодарение на което кожата ни да стане стегната и гладка, а мастните депа да изчезнат завинаги, и то докато просто си лежим в център Особа.

Редовното спортуване по време на курса от процедури, както и след него, ще спомогне за още по-ефективното изгаряне на подкожните мазнини, както и за по-продължителното поддържане на ползите от апаратното отслабване. Важно е да знаем, че само с тези процедури няма как да отслабнем цялостно и да свалим всички ненужни килограми, но пък може да оформим красив силует и да намалим обиколката на ханша и бедрата.

Ако пък имаме висок индекс на телесната маса (над 30 единици), резултатът от процедурите може да не задоволи високите ни очаквания, именно защото се нуждаем от цялостно изгаряне на мазнините, а не само в конкретни области.

Процедурата е подходяща за вас, ако страдате от липедем - хронично нарушение на лимфната система, което се изразява в прогресивно трупане на подкожни мазнини. Онда може да бъде от полза и при различни метаболитни синдроми, при които също се наблюдава специфично натрупване на мастни депа в различни области по тялото.

Апаратното отслабване с Onda Coolwaves е перфектна алтернатива и за всички, които искат да имат красиви форми и да се сбогуват с подкожните мазнини, но не желаят да се подлагат на инвазивни интервенции като липосукция, които са свързани с редица неудобства и дълъг възстановителен процес, а и са доста болезнени. С нашите процедури мазнините изчезват също толкова ефективно, но без неприятни усещания.

Процедурите с Onda Coolwave са подходящи за всички, независимо от типа кожа и нейния цвят, защото мишена на микровълните не е епидермиса, а мастните клетки под него. Около 90% от жените страдат от целулит в една или друга степен и добре знаят колко е трудна е борбата с него. Но този метод за апаратно отслабване може да ги накара да си променят мнението, виждайки как портокаловата кожа изчезва само след няколко посещения в център Особа.

Процедурите са подходящо допълнение и в период на по-драстично сваляне на килограми, което неминуемо е съпътствано с отпускане на кожата. А за да предотвратим момента, в който то може да се поправи само по хирургически начин, е добре да поддържаме еластичността на кожата и да стимулираме производството на колаген. И какъв по-добър начин да го направим, освен с Onda Coolwaves?

Този тип апаратно отслабване е перфектен избор за влизане във форма след раждане, който ще ви помогне да се отървете по-лесно от мазнините в областта на корема и бедрата, които са ни останали “бонус“ от онези прекрасни девет месеца.

Процедурите са подходящи, защото отнемат много малко време от натовареното ежедневие на една майка. Важно е обаче да знаем, че трябва да изчакаме с процедурите поне два месеца след раждането, за да може да сме се възстановили достатъчно. А ако кърмим, може да се възползваме от тях, след като спрем да го правим.

Ако искате да сте в супер форма за лятото е добре да насрочите посещенията си в център Особа за няколко месеца по-рано, за да имате време да направите необходимия курс процедури и след това само да ви остане да се разхождате с перфектните си форми по бански на плажа. Със сигурност няма да намерите друг по-лесен и ефективен начин за отслабване в корема и бедрата.

Ефективно отслабване в СПА София

Процедурата по апаратно отслабване може да се комбинира перфектно с лимфодренажен масаж, който Особа също предлага. Той ще подпомогне допълнително изхвърлянето на мазнините от организма, стимулирайки дейността на лимфната система. Затова и се препоръчва да се извършва непосредствено след процедурата с Onda Coolwaves за още по-видими резултати.

Естетичен център Особа предлага и други процедури, от които може да се възползваме, за да скулптурираме тялото си и да имаме гладка и стегната кожа. След тях са антицелулитна терапия и антицелулитен масаж, които също ефективно повлияват портокаловата кожа, но използвайки други способи.

На място в центъра ще получим професионална консултация кои процедури са най-подходящи за нас и как да ги съчетаем, за да извлечем максимум ползи за тялото и външния си вид. Всички те се извършват от висококвалифицирани специалисти, обучени да работят с техниката от най-ново поколение, с която центърът разполага.

А ако целим пълно преобразяване и подмладяване, но не сме фенове на естетичната хирургия, то тогава може да се поинтересуваме и от разнообразните, иновативни и ефективни процедури за лице, които естетичен център Особа предлага с грижа за клиентите си - радиочестотен лифтинг, мезотерапия и други.

Апаратно отслабване цена

1 зона - 150лв
2 зони - 250лв
3 зони - 300лв

Запази Час