Точковият масаж

Точковият масаж е древен вид масаж, чиито корени откриваме в китайската история. От хиляди години хората третират конкретни точки от човешкото тяло, за да облекчат дадени оплаквания.

И това днес се превръща в цяла наука – рефлексология (или зонова терапия). В нейната основа са неврологичните връзки между дадени участъци от кожата и вътрешни органи. Благодарение на тях можем само с външно влияние под формата на натиск да повлияем на различни вътрешни оплаквания. И най-важното – без медикаменти.

По-голямата част от тези биологически активни точките, които носят моментално облекчение и отпускане, са съсредоточени в областта на дланите, стъпалата и ушите.

Точковият масаж е подходящ за нормализиране на енергийния поток

Всички органи, жлези и системи имат своите точки, намиращи се в тези области. Акцентът обаче е най-вече върху стъпалата, защото е научно доказано, че те реагират по-добре на натиск и техният масаж е по-ефикасен.

Този натиск се оказва само с възглавничките на пръстите. При него се освобождават ендорфини, които потискат болката. Освен това, се подобрява циркулацията на кръв и кислород в конкретния участък на тялото, за който отговаря точката.

Освен за намаляване на болката, точковият масаж е подходящ за нормализиране на енергийния поток и обмяната на веществата, подобряване на функциите на периферната нервна система, редуциране на стреса и стартиране на самовъзстановителните процеси на организма.

Рефлексотерапията

Рефлексотерапията се препоръчва и при някои конкретни оплаквания като артрит, мигрена, болки в кръста, проблеми със синя, проблеми с храносмилателната система, хормонални смущения и други. Този тип масаж е подходящ и за деца, като един от положителните ефекти е подобряване на паметта и по-добро представяне в училище.

Отделете малко време. Поглезете се. Заслужавате го.

Не губете време. Резервирайте си час още този месец и поглезете вашето тяло.

ЗАПАЗИ ЧАС