Хавайски масаж

Хавайският масаж, познат още като Ломи Ломи, се практикува още от древността като свещен ритуал, който има положителен и многопосочен фект върху цялото тяло. Прилага се както от лечители, така и от практикуващите хавайското бойно изкуство Olohe lua. Това е един от най-древните видове масажи.

Масажа на „нежните ръце“

Хавайският масаж е екзотичен и релаксиращ. Наричат го и масажа на „нежните ръце“, защото в древна Полинезия е било приети жените да го правят на мъжете си. Трите му основни принципа са любов, докосване и внимание. Те се съчетават с плавни и нежни движения.

Основната цел на масажа Ломи Ломи е постигане на хармония между тялото и душата. Той е изключително подходящ за справяне с емоционалния стрес и физическото напрежение. Според мнозина, ефектът след процедурата е като след няколко дни ваканция. Той се подсилва и от използването на етерични масла и релаксираща музика за фон.

Третира се цялото тяло, като най-много внимание се обръща на гърба, където са съсредоточени редица енергийни центрове, както и на ставите, които също имат силен енергиен заряд.

Масажът Ломи Ломи

Масажът Ломи Ломи комбинира различни техники за прилагане на слаб до среден натиск. Най-често се започва от гърба и се продължава към долните крайници.

Според вярванията на полинезийците, всяко заболяване е в следствие на енергиен дисбаланс, който трябва да бъде премахнат, за да се гарантира здраве и дълголетие. А с хавайския масаж се активират процеси на самолечение, които носят моментално облекчение и прилив на енергия. Ефектът продължава дълго след процедурата.

Подходящ е за мускулни проблеми, нервни разтройства, болки в ставите, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, проблеми със съня.

Повишава тонуса и подвижността, има детоксикиращ ефект, подобрява еластичността на кожата и мускулите, бори се с мускулните блокажи, подобрява паметта и повишава имунитета.

Отделете малко време. Поглезете се. Заслужавате го.

Не губете време. Резервирайте си час още този месец и поглезете вашето тяло.

ЗАПАЗИ ЧАС