Mедицинският педикюр

Когато говорим за маникюр и педиюр, първо се сещаме за козметични салони и ракрасителни процедури за дамите. Но има и една по-специфична грижа за ноктите на краката, която е подходяща и за господата – медицинският педикюр.

Докато при козметичния маникюр акцентът е върху оформянето на ноктите и лакирането, то тази хигиенно-медицинска процедура е подходяща повече за хора със специфични и упорити проблеми в областта на стъпалата.

Mедицинския маникюр

Интензивната, но неинвазивна терапия ни осигурява наистина красив вид на стъпалата, защото той далеч не зависи само от цвета на лака, който сме избрали, а от елиминирането на всички медицински проблеми.

Най-честите оплаквания, които се третират успешно с медицинския маникюр, са мазоли, удебена кожа, нацепени пети, враствания на ноктите и гъбички по нокътната плоча. Те могат да се придружени от болка и неприятни усещания, които изчезват след процедурата. Може да се обработва както само конкретната проблемна зона, така и целите стъпала.

Медицинският педикюр

Медицинският педикюр се извършва от квалифицирани специалисти и изисква по-различни умения в сравнение с козметичния. Професионалната апаратура, както и стерилизирането на всички инструменти също е повече от важно. Третирането на проблемите по стъпалата е най-подходящо да се извърши преди топлите месеци, в които краката ни са на показ.

В зависимост от сериозността на проблемите, ще се нуждаем от определен брой процедури, за да забравим за тях. Те се извършват през определен период от време, който е по-дълъг в сравнение с козметичния педикюр – на месец или повече. Ако не е възможно специалистът, който извършва процедурата, да се справи с кожните и нокътни проблеми, то той ще ни насочи към дерматолог, за да се постигне максимално добър ефект.

Отделете малко време. Поглезете се. Заслужавате го.

Не губете време. Резервирайте си час още този месец и поглезете вашето тяло.

ЗАПАЗИ ЧАС