Всяка жена иска да изглежда и да се чувства добре навсякъде и по всяко време

Това обаче отнема много усилия. Дневната рутина за красота понякога е досадна, а понякога просто не намираме време за нея в забързаното ежедневие.

Решение на този проблем е перманентия грим. Той ни гарантира, че винаги ще изглеждаме така, както искаме, без да прекарваме дълго време пред огледалото.

Перманентният (постоянен) грим е вид козметична татуировка. За постигането му се използва машинка, подобна на тази за татуиране, с която оцветяващите пигменти се инжектират в повърхностния слой на епидермиса. Така те са „запечатани“ и няма как да се изтрият.

Мастилото е специално, козметично, дерматологично тествано и с естествени съставки, за да се сведе до минимум възможността от алергични реакции. Процедурите отнемат между 30 и 120 минути, в зависимост от вида на третирането и големината на участъка.

Поставянето на перманентния грим в повечето случаи е свързано с известен дискомфорт

Поставянето на перманентния грим в повечето случаи е свързано с известен дискомфорт, не толкова с болка. Иглите, които се използват, са много тънки. Те проникват в повърхностния слой на кожата, който не е толкова чувстителен. Освен това, се използват обезболяващи средства в третираната област. Все пак, устните и клепачите са по-чувствителни от веждите например.

Областта, която се третира, е възможно да бъде подута в рамките на няколко дни след процедурата. Първоначално цветът е по-ярък, но скоро след това добива търсения вид, защото част от пигмента се усвоява от организма.

С перманентния грим се постига външен вид, за който в противен случай е необходимо ежедневно (а понякога и по няколко пъти на ден) гримиране. Той е много подходяща и за дами, които не могат сами да начертаят очната си линия или да подчертаят веждите си.

Тъй като перманентният грим е с дълготраен фект, не бива да правим компромиси със себе си и трябва да се доверим само на професионалисти, за да не съжаляваме за крайния резултат. Провежда се и предварителна консултация кой е най-добрият избор за нашето лице.

Перманентният грим изисква правилна поддържка

Процедурата се прави в зоната на веждите, клепачите и устните. Формата, дължината, плътността и дебелината на веждите се коригират лесно, което ни избавя от ежедневното им очертава с козметични продукти.

В зоната на очите най-често се нанася перманентна очна линия, което ни спестява поне 10 минути от сутрешното приготвяне за работа. Устните могат да бъдат само контурирани в естествен цвят, за да се създаде визуална илюзия за обем или да бъдат изцяло запълнени с цвят, който е препоръчително също да бъде близък до естествения.

Перманентният грим изисква правилна поддържка, за да бъде точно такъв, какъвто искаме. В повечето случаи тя се прави всяка година, но най-добре да се консултираме с нашия козметик, защото различни фактори влияят на издръжливостта. Ако пък не искаме да поддържаме ефекта, той изчезва напълно между втората и петата година.

Отделете малко време. Поглезете се. Заслужавате го.

Не губете време. Резервирайте си час още този месец и поглезете вашето тяло.

ЗАПАЗИ ЧАС