Билките

Билките са тези дарове на природата, към които посягаме не само, когато усетим, че нещо с нас не е наред, но и когато искаме да си гарантираме здраве, енергия и красота. Още един ефикасен начин да се възползваме от техните свойства е топлият масаж с билкови масла.

Комбинирането на масажни движения с ефекта на затоплени билки носи редица ползи. Като започнем от релаксиращ ефект, минем през подсилване на имунната система и стигнем.

Масаж с билки

При масажа с билки се използват специални торбички, пълни с пресни или сушени билки. Най-често използваните са мента, маточина, лайка, невен, лавандула и други. Те се поливат със затоплено масло, което попива в билките и се създава екстракт от полезните вещества. Чрез масажните движения той се разстила по тялото.

Торбичките с билки се поставят върху различни точки от тялото, най-често върху гърба и врата, както и на конкретни места, на които чувстваме болка и напрежение.

Ефектът

Масажът започва от стъпалата и стига до врата и главата. Ефектът при този сама е двоен, защото билките не само са в директен контакт с тялото ни, но ние вдишваме е полезните масла. Това прави релакса още по-пълен. Загретите билкови компреси имат противовъзпалително, антисептично и болкоуспокояващо действие. Те подпомагат детоксикацията на организма, както и циркулацията на кръв и лимфа в него. Стимулират работата на органите.

Освен това, масажът с билки е подходящ за всички, страдащи от възпаления на горните дихателни пътища, както и за облекчаване на схващания и мускулни болки.

Отделете малко време. Поглезете се. Заслужавате го.

Не губете време. Резервирайте си час още този месец и поглезете вашето тяло.

ЗАПАЗИ ЧАС