Тази процедура е алтернатива на поставянето на изкуствени мигли, а ефектът е също толкова забележим, но по-траен и по-естествен.

Какво е ламиниране на мигли

Ламинирането на мигли е козметична процедура, която има за цел да извие, повдигне и направи миглите по-здрави, красиви и изглеждащи по-дълги.

Ламиниране на мигли

Ламинирането на мигли като процедура

Ламинирането на мигли е ефикасна и напълно безболезнена козметична процедура, която протича в няколко важни стъпки, изпълняващи се в конкретна последователност. Първо миглите се почистват внимателно от грим и различни наслоявания с продукт на маслена основа, за да може продуктите, които ще се нанасят, да проникнат максимално в дълбочина на косъма.

Кожата на клепача и под долните мигли се изолира, за да не попаднат върху нея продуктите. Използват се специални силиконови инструменти, които пасват перфектно на миглите, повдигат ги и ги оформят с желаната извивка. Колко точно извити искаме да бъдат ще споделим предварително с козметика, който работи с конкретни шаблони, от които може да избираме.

Докато са извити нагоре, с помощта на малка четчица по цялата дължина на миглите се нанася серумен разтвор, който ги повдига и ги фиксира, за да останат в постигнатата и желаната форма. След това внимателно се нанася и специален пигмент, който допълнително прави миглите по-изразителни и оптически изглеждащи по-дълги, без всъщност дължината им да се променя.

Цветът на пигмента се задържа дълго благодарение на кератиновия бустер, който го запечатва и е завършекът на процедурата. Той е богат на протеини, витамини и аминокиселини, които правят миглите не само по-красиви, но и по-здрави. Ламинирането на миглите продължава между 45 минути и 1 час, след което веднага може да се върнем към ежедневните си дейности.

Ефект от ламинирането на мигли

Ефектът от процедурата по ламиниране на мигли е полуперманентен и повечето случаи се задържа между 6 и 8 седмици. За това колко точно ще е продължителен от съществено значение са първите 24 часа, в които трябва да изпълняваме съветите на нашия козметик, за да не повлияем на задържането на използваните продукти.

Важен фактор е и колко бързо растат миглите ни. Те се обновяват изцяло именно за период от 6 до 8 седмици. Затова ако искаме да се радваме на ефекта от ламинирането за по-дълго време е необходимо да повторим процедурата. Важно е това да се случи, когато миглите ни са напълно обновени.

На какъв точно период от време трябва да се случи това ще ни посъветва нашият козметик от център за красота Особа. Задължително е обаче да имаме и период на почивка от няколко месеца в годината, в който миглите ни да не са третирани с продукти за ламиниране.

С повдигането на горните и долните мигли очите ни оптически се отварят, стават по-големи и изразителни, а това няма как да остане незабелязано от останалите. Освен това всяко отделно косъмче се удебелява чрез продуктите, които се използват по време на процедурата. Именно този ефект търсим да постигнем и при ежедневното нанасяне на спирала.

Но след процедурата по ламиниране няма да имаме нужда от тази стъпка в грим рутината си. Разбира се, ако искаме да постигнем по-драматичен ефект за някой специален повод, може да нанесем любимата си спирала върху ламинираните мигли, без това да представлява проблем.

Ламинирането обаче е по-щадящо за нашите мигли от използването на спирала, защото при нейното премахване често не сме достатъчно внимателни, с което може да накъсаме миглите и дори да опадат, особено ако използваме водоустойчив продукт.

Какво трябва да знаем преди ламиниране на мигли

Процедурата по ламиниране на мигли не изисква специална подготовка, освен да спазваме една препоръка – три дни преди нея е добре да не използваме водоустойчива спирала и уред за извиване на мигли, за да бъдат те максимално чисти и в естественото си състояние. Ламинирането не се прилага и върху мигли, които са допълнително удължавани и сгъстявани.

След ламинирането не бива да мокрим миглите поне 48 часа, за да може продуктите да попият в дълбочина на косъма. А в следващите няколко дни е добре да избягваме прекомерното потене, усилените тренировки, директното излагане на слънчева светлина и използването на сауна и парна баня.

Поне ден след процедурата не бива да нанасяме грим продукти или продукти за грижа върху миглите. Добре е да избягваме и носенето на контактни лещи в деня на процедурата и този след нея. Не трябва и да търкаме очите си с ръце. Като цяло след ламинирането се препоръчва използването на козметични продукти върху миглите, които не са на основата на масла, защото те могат да повлияят негативно на постигнатия ефект.

Ако процедурата по ламиниране е направено както трябва, то тя не крие никакви рискове нито за състоянието на миглите, нито на очите ни. Най-важното условие е продуктите, които се използват за фиксиране и подхранване на миглите, да не се оставят да действат прекалено дълго – тогава вече може да нанесат вреда. Затова е важно да се доверим на правилните специалисти, като тези в център за красота Особа.

Ламинирането на мигли е процедура, след която не трябва да очакваме странични ефекти, въпреки че се извършва в деликатната зона на очите. Именно затова е и противопоказна и в много малко случаи. Не бива да се прилага най-вече след наскоро претърпяна операция на очите, независимо от причината за нея, заради възможността за възникване на дразнене. Не се препоръчва и при каквито и да е заболявания на очите или в областта около тях – като конюнктивит или ечемик например.

Ако имаме доказани алергии към някои вещества е добре да се консултираме предварително дали те не присъстват в състава на продуктите, които се използват при ламинирането. Използваните в център за красота Особа продукти са хипоалергенни, така че шансът това да е причина да не изпълним процедурата е минимален.

По същата причина ламинирането, когато се извършва с подходящи продукти, не е забранено при бременност и кърмене, но отново се препоръчва първо да се консултираме със специалистите.

За кого е ламинирането на мигли

Ламинирането на мигли е перфектно решение за всички дами, които не са удовлетворени от начина, по който изглеждат техните мигли. Ако са прекалено къси или недостатъчно извити, то с тази процедура ще изглеждат точно така, както винаги сме искали.

Пък дори и да са достатъчно дълги според нашите виждания, ламинирането ще ги направи още по-впечатляващи.

Ако не сме почитатели на изкуствените мигли, които могат да ни създават неудобства и изискват честа поддръжка и внимание, а и в повечето случаи си личат, то ламинирането е правилната алтернатива, с която нашите собствени мигли ще бъдат перфектно извити, а погледът ни – изразителен.

Ламиниране на мигли в СПА София

В център за красота Особа можем да се възползваме от процедура по ламиниране на мигли, която се извършва с най-висококачествени продукти, които са хипоалергенни и с гарантиран ефект, в който ще се влюбим. Те ще направят миглите ни не само по-извити и красиви, но и по-подхранени, и по-здрави.

Ако искаме да спестим още ценни минути от ежедневната си грим рутина, може да се разкрасим за месеци наред с още процедури, които център за красота Особа предлага – като ламиниране на вежди, микроблейдинг или пък перманентен грим на очи и устни.

С помощта на тези козметични хитрини, които стават все по-популярни сред дамите, които държат на външния си вид, ще изглеждаме винаги безупречно и без усилия – една сбъдната мечта.

Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече