За разлика от микроблейдинга, ламинирането на вежди е неинвазивна и напълно безболезнена процедура, която не е с перманентен ефект.

Какво е ламиниране на вежди

Ламинирането на вежди е козметична процедура, при която веждите се оформят в желания вид и след това се фиксират със специални продукти, за да запазят естествената си форма за дълго. Това е алтернатива на микроблейдинга, при която няма рисуване на косъмчета, затова и резултатът е максимално естествен.

Ламиниране на вежди

Ламинирането на вежди като процедура

Неслучайно веждите се наричат рамката на лицето, а всяка промяна в тяхната форма няма как да остане незабелязана, защото се променя и цялостното ни изражение. Затова е много важно да доверим оформянето им на истински добри специалисти, които ще удовлетворят нашите виждания и желания.

Именно с коментиране какво точно искаме да постигнем започва посещението ни в център за красота Особа.

Тя започва с внимателно почистване на областта, която ще се третира, като се използват специални продукти, които отстраняват грим, масла и всякакви замърсявания.

След това се нанася специален омекотяващ крем с кератин, с който косъмчетата да станат по-податливи на оформяне. Той се оставя да действа приблизително 10 минути или малко повече, ако веждите ни са по-дебели.

Върху тях се поставя прозрачно фолио, след което продуктът внимателно се премахва. Ефектът от него е омекотяване на космения фоликул, за да може да се постигне промяна във формата на веждите до известна степен – например да станат с по-повдигната арка.

След това се нанася друг, фиксиращ продукт, който отново се оставя да действа няколко минути, за да затвори космените фоликули и да запечата косъмчетата в желаната посока. През това време козметикът внимателно сресва веждите, които буквално се запечатват във формата и посоката, която искаме. В повечето случаи след това оформяне остават косъмчета, които стърчат и са прекалено дълго, затова и внимателно се подкъсяват.

Накрая се нанася хидратиращ балсам, който не само подхранва кожата след използването на продуктите с химикали, но и прави веждите лъскави. Цялата процедура продължава около 30-40 минути, а веднага след нея може да се върнем към ежедневните си задачи. По желание може да комбинираме ламинирането на вежди с боядисването им с пигмент, за да станат още по-изразителни.

Ефекти от ламинирането на вежди

Веднага след процедурата нашите вежди са подредени, загладени, перфектно оформени и блестящи както никога досега. Забравяме за непокорните косъмчета, които растат в неправилната посока и развалят цялата форма на веждата.

С ламинирането те са изгладени, изправени и сочещи нагоре, а така се запълват и евентуални празни участъци по веждата, с което тя изглежда по-плътна.

Важно е уточнението, че ламинирането не спира растежа на косъмчетата, затова единствената поддръжка, от която се нуждаят веждите, е внимателно да подрязваме някой и друг непокорен, който разваля цялостната форма на веждите. Ако не сме комбинирали ламинирането с боядисване, може да използваме молив, с който да запълним веждите и да добавим цвят към тях.

Ефектът от ламинирането на веждите в повечето случаи продължава между 4 и 6 седмици, като е възможно този период да е и по-дълъг – до 8 седмици, ако полагаме необходимите грижи и най-вече спазваме основните препоръки след процедурата. Именно 2 месеца е и препоръчителният срок, който да изчакаме между две процедури.

Какво трябва да знаем преди ламинирането на вежди

Поне 48 часа преди процедурата трябва да избягваме нанасянето на ретинол и киселини с ексфолиращ ефект върху кожата, защото те може да направят реакция с химикалите, които се използват при ламинирането, и това да доведе до неприятни последствия за кожата ни.

Също така е препоръчително поне седмица преди ламинирането да не скубем веждите си и да не правим кола маска в областта, за да може те да се оформят по-добре. Ако сме с много чувствителна и реактивна кожа или сме проявявали алергична реакция при боядисване на коса или други процедури, при които се използват химикали, е добре да се консултираме с нашия козметик дали ламинирането ще бъде безопасно за нас.

Ако сме си правили перманентен грим на веждите, трябва кожата ни да е напълно възстановена, за да може да се подложим и на ламиниране. След поставяне на филъри и ботокс в областта е необходимо да са минали няколко седмици. Същото важи и за процедури за химически пилинг, които премахват горния слой на кожата.

Ламинирането на вежди може да е противопоказно при някои дерматологични заболявания като псориазис и екзема, както и ако кожата на лицето ни е със слънчево изгаряне. Не се препоръчва и на бременни и кърмещи жени. Ако приемаме лекарства за акне, те може да предизвикат лющене на кожата и да нарушат ефекта от процедурата.

Основната препоръка е да не мокрим областта в рамките на поне 24 часа след ламинирането. Също така е противопоказно да използваме сауна или парна баня, както и да тренираме усилено, което води до прекомерно потене. Не трябва да се излагаме и на пряка слънчева светлина, както и да нанасяме грим продукти и грижа за кожата в рамките на денонощие.

Не бива да търкаме с ръка областта на веждите или да спим по корем поне първата нощ. Важно е и редовно да използваме хидратиращи продукти на основата на масла (например рициново масло), за да запазим ефекта от ламинирането за по-дълго. Поне три дни пък не бива да използваме ексфолиращи продукти, за да не раздразним кожата в областта.

Заради силните химикали с продуктите, които се използват за ламинирането на вежди, е възможно да се стигне до увреждане на целостта на косъма и на неговия фоликул, ако процедурата се прилага прекалено често.

Разбира се, важно е да се доверим на квалифициран специалист, като тези в център за красота Особа, защото процедурата се извършва в чувствителната зона на очите и ако някой продукт попадне в тях, вредата може да е голяма и трайна.

В някои случаи е възможно да се проявят различни форми на кожно раздразнение, особено след първата процедура – зачервяване, белене на кожата, сърбеж, но те отшумяват бързо.

За кого е ламинирането на вежди

Ламинирането на вежди е за всички, които не искат променят драстично естествената форма на веждите си, искат да я запазят такава, каквато е, за дълго или да нанесат съвсем леки корекции, без да прибягват до запълване с микроблейдинг или перманентен грим.

С тази процедура веждите ни ще са винаги идеално оформени по всяко време и без да изискват усилия от наша страна. А в това забързано ежедневие всяка спестена минута си е от значение.
Ламинирането е подходящо както за жени, така и за мъже. Ефектът е натурален и ненатрапчив.

В повечето случаи ламинирането е подходящо, ако имаме естествено гъсти вежди с къдрави косъмчета, които искаме да укротим ефективно и за дълго време, но не и да ги изтъняваме. Така ще сме и в крак с тенденциите, сред които в последните години са по-дебелите веждите.

Ламиниране на вежди в СПА центъра

В център за красота Особа може да комбинираме процедурата по ламиниране на вежди с ламиниране на мигли, за да засилим естествения ефект на едно перфектно лице. Ако искаме да сме винаги красиви без да прекарваме часове пред огледалото ежедневно, може да се възползваме и от някоя от процедурите по перманентен грим на очи или устни.

Ако пък веждите ни не са достатъчно плътни, то тогава по-подходящ за нас е микроблейдингът, с който ще постигнем желаната форма и плътност без веждите ни да изглеждат като нарисувани.

Центърът предлага и оформяне на вежди с омбре ефект, ако искате да изглеждат като запълнени с грим и да бъдат по-забележими и открояващи се.

Ламиниране на вежди цена
Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече