Антицелулитната терапия е приятен и ефективен метод за борба с портокаловата кожа. Процедурата е релаксираща, безболезнена, извършва се изцяло ръчно и подобрява вида на кожата.

Какво е антицелулитна терапия

Терапията може да бъде както мануална, така и апаратна. Обикновено в естетичните центрове имаме избор между три вида терапии, които ще ни накарат да забравим за целулита: Onda Coolwaves, акустични вълни X-wave, както антицелулитна терапия със специална козметика.

Антицелулитна терапия

Антицелулитната терапия като процедура

Процедурата протича различно съобразно това кой вид терапия сме избрали. Когато говорим за мануална антицелулитна терапия, тя комбинира в себе си антицелулитен масаж и използването на специална козметика, която се нанася с нежни движения върху кожата и подпомага редуцирането на целулита.

Тя обаче се препоръчва по-скоро като поддържаща терапия или ако целулитът ни е едва забележим. Ако пък имаме нужда от сериозна помощ, за да се избавим веднъж завинаги от него, то по-добре да се насочим към „тежката артилерия“ на естетичен център Особа, пред която мазнините и кожните несъвършенства със сигурност нямат никакъв шанс.

Най-ефективният начин за справяне с целулита е иновативната апаратна технология Onda Coolwaves. Уредът разполага с два специални патентовани накрайника, които се различават по дълбочината на проникване на микровълните. Така процедурата може да се прилага както за стягане на кожата, така и за разрушаване на подкожните мазнини в дълбочина.

Апаратната процедура може да се прилага на една или на няколко зони по избор, като най-проблемни са корема, ханша, бедрата и седалището. Продължителността е изненадващо кратка – едва 10-12 минути за зона, но тя определено не е за сметка на ефекта, който ще надмине и най-смелите ни очаквания. По време на процедурата усещаме хладен допир на повърхността и затопляне в дълбочина под кожата.

Друга ефективна антицелулитна терапия е уреда X-wave. Тази апаратна процедура, която се прилага от повече от 30 години, работи на подобен принцип чрез произвеждане на импулси с акустична вълна, която извършва механичен масаж. Те не само унищожават мастните натрупвания и целулита, но и стягат кожата и подобряват нейната структура и вид.

Процедурите с този уред продължават по-дълго - около 30-40 минути за зона, през които усещаме единствено нежни вибрации.

Ползи от антицелулитната терапия

Onda Coolwaves работи на принципа на микровълните, които са с конкретна насоченост, не предизвикват загряване на горния слой на кожата, а достигат почти напълно до подкожния слой мазнини. Мастните клетки се разрушават завинаги, след което се изхвърлят от организма благодарение на действието на лимфната система.

В момента това е най-ефективният начин за борба с целулита, като видимо подобрение в състоянието има още след първата процедура. Кожата ни е обновена не само външно, но и вътрешно. Стимулира се производството на колаген, който укрепва съединителната тъкан. А когато тя е достатъчно здрава, мастните клетки не могат да преминат през нея и да се превърнат във видима и така неприятна портокалова кожа.

Апаратните процедури с уреда X-wave пък предизвикват вибрации в мастната тъкан, която е тяхна цел, вследствие на които тъканта се отпуска и разтяга. Това подобрява нейната еластичност, стимулира производството на колаген и кръвообращението, както и лимфния дренаж, благодарение на който унищожените мастни клетки се извеждат от организма.

Вибрациите от лечението с X-Wave физически разграждат мазнините чрез активиране на клетъчния метаболизъм и увеличаване на пропускливостта на клетъчните мембрани. След това липидите могат да напуснат тялото по-лесно през лимфната система.

Апаратните процедури имат продължителен във времето ефект, който се изразява както в елиминирането на мазнините така, така и в стимулирането на производството на колаген, което продължава да бъде на по-високи нива месеци наред. Така кожата ни по естествен път се обновява и подмладява.

Ръчната антицелулитна терапия включва масаж и нанасяне на антицелулитен лосион, който се справя с портокаловата кожа. Освен това се подобрява кръвообращението и тонуса на кожата. Лосионът разгражда част от натрупаните мазнини и блокира трупането на нови. Масажните движения, с които се нанася, действат директно на съединителната тъкан и спомагат за по-ефективното абсорбиране на лосиона.

Освен че разграждат мастните натрупвания под кожата, терапиите подобряват мускулния тонус, изграждат и подмладяват кожата, стягат кожата и съединителната тъкан, намаляват обиколката на третираните зони. А вибрациите от уреда X-Wave имат още един бонус – повлияват положително различни болки в мускулите и ставите.

Подготовка преди антицелулитната терапия

Какво трябва да знаем? Процедурите са напълно безопасни и не бива да се притесняваме от възникване на увреждания на кожата или другите тъкани. Вълните, които излъчват, са контролирани и внимателно насочени.

От колко процедури се нуждаем, за да постигнем стегнатата и гладка кожа, за която си мечтаем, зависи преди всичко от състоянието, в което е момента.

Колкото е по-видим и дълбок целулитът, толкова повече посещения в естетичен център Особа ще са ни необходими, за да се отървем от него. Специалистите, работещи там, ще ни дадат най-правилна оценка на база на видимия напредък.

Пълният курс терапии най-често включва 6-8 посещения в рамките на няколко месеца, които са напълно достатъчни, ако говорим за апаратните процедури. Мануалната антицелулитна терапия пък може да бъде допълваща грижа и с цел превенция на повторната поява на целулит.

Антицелулитните процедури не са подходящи при някои състояния като бременност и кърмене, сърдечно-съдови заболявания, остри възпаления, поставени пейсмейкъри, протези и импланти, онкологични или кожни заболявания. Ръчната антицелулитна терапия има по-малко противопоказания, които е добре да обсъдим с нашия терапевт.

Процедурите не изискват възстановителен период и може да ги вместим дори в най-натоварения си график, а веднага след тях да се върнем към обичайните си ангажименти. След антицелулитните процедури е възможно да изпитваме повишена чувствителност, леко парене или зачервяване на кожата в третираните области. Те обаче преминават бързо и не създават особен дискомфорт.

При процедурите с нанасяне на антицелулитни продукти е възможно, макар и рядко срещано, да се появят алергични реакции, затова е добре да съобщим, ако имаме доказани алергии към конкретни вещества.

Резултати от антицелулитната терапия

За кого е? Антицелулитните терапии са подходящи за хора на всяка възраст, с всякакво тегло и тип кожа. Те са перфектно допълнение към един здравословен начин на живот, който включва балансиран хранителен режим и редовно движение.

Защото без тези две важни условия няма как да поддържаме постигнатите резултати от апаратното отслабване. Понякога обаче дори усилените тренировки не могат да ни избавят от портокаловата кожа толкова ефективно, колкото процедурите с Onda Coolwaves.

Антицелулитните терапии са страхотна неинвазивна алтернатива на болезнените инвазивни процедури за справяне с портокаловата кожа като липосукция например. Те имат дълъг възстановителен период и са съпроводени с неприятни усещания, каквито няма да изпитаме, ако изберем модерните апаратни процедури.

Антицелулитна терапия в Спа София

За да бъде още по-ефективна антицелулитна терапия с Onda Coolwaves, може да я съчетаем с някои от другите процедури, които естетичен и спа център Особа предлага. На първо място е антицелулитният масаж, който е най-ефективната мануална терапия срещу портокаловата кожа.

Дълбокотъканният масаж, терапиите с вакуум и радиочестотният лифтинг също перфектно допълнение към грижата за фигурата ни. На място в центъра ще получим професионална консултация от какви точно процедури се нуждаем и как да ги комбинираме най-ефективно, за да постигнем бързо и лесно желания резултат, който ще ни накара да се гледаме с усмивка в огледалото.

А ако наистина държим на външния си вид, няма как да не се изкушим да изпробваме и терапиите за лице, които ще направят кожата ни по-свежа, чиста и младежка. И тук се използват най-модерните технологии в естетичната дерматология като мезотерапия и микронидлинг, които всяка жена заслужава да изпробва.

Антицелулитна терапия цена

1 зона - 150лв
2 зони - 250лв
3 зони - 300лв

Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече