Лимфопресата подобрява лимфния и кръвен поток, като по този начин допринася за по-бърз метаболизъм и намаляване на целулита.

Какво представлява лимфопреса терапия

Лимфната система е една от най-важните системи в човешкото тяло. На нея се пада отговорната задача за поддържането на баланса на течностите, филтрирането на вредните вещества и токсините, както и за имунната защита на организма срещу инфекции.

Лимфопреса терапия

Нарушеното ѝ функциониране може да доведе до редица симптоми, засягащи различни аспекти на здравето. Сред най-често срещаните сигнали, които издават компрометирана лимфна система, са: подуване или оток, умора, често боледуване, поява на целулит, задържане на килограми, болки в мускулите и ставите. Едно от доказано работещите и ефективни решения в такива ситуации е лимфопреса терапията.

Лимфопресата е съвременна апаратна терапия, предназначена да подпомага функцията на лимфната система в организма, като стимулира лимфния дренаж и извличането на токсините. Зад тази нежна и неинвазивна процедура стои модерна технология за подобряване на естествения поток на лимфата, осигурявайки голям брой ползи за здравето.

Именно поради тези причини, в последните години лимфопресата, наричана още и пресотерапия, се превърна в една от най-предпочитаните и популярни терапиии за подобравяне цялостното благосъстояние на организма.

Лимфопреса терапията като процедура

Терапевтичните сесии в център Особа са създадени с внимание към детайла, за да осигурят безпроблемно и приятно изживяване за нашите клиенти.

Процедурата лимфопреса включва използването на надуваемо облекло, обикновено ръкави, пояси или ботуши, които се прилепват плътно около целевите зони - ръце, крака, бедра, корем. Тези надуваеми елементи са свързани със специализирано устройство, чиято задача е да регулира компресията и изпускането на въздух, създавайки ритмичен масажиращ ефект.

Докато се отпускате върху комфортното легло, те се надуват нежно, като упражняват натиск върху определени области на тялото ви. Тази контролирана компресия подпомага движението на лимфните течности, като насърчава детоксикацията на тялото. Натискът се редува, като имитира естественото свиване и отпускане на мускулите, улеснявайки оптималното функциониране на лимфната система.

Целият процес е не само успокояващ, но и съобразен с индивидуалните нужди на всеки един от нашите клиенти. Нашите опитни терапевти в предварително ще оценят вашия здравен профил. Спрямо него се изготвя индивидуална програма, определя се кои зони ще бъдат таргетирани, продължителността на самата сесия, както и се избират най-подходящите настройки на апарата за лимфен дренаж.

По този начин ви гарантираме, че ще получите персонализирана и ефективна терапия, насочена към желаните от вас резултати.

Ползи и ефекти от лимфопреса терапия

Апаратният лимфен дренаж е процедура с многобройни доказани ползи за организма, които далеч не се изчерпват само с релаксацията на тялото.

Терапията улеснява елиминирането на токсините и метаболитните отпадъци чрез засилване на лимфния дренаж. Този детоксикиращ ефект помага за пречистването на тялото ви на клетъчно ниво, което е от ключово значение за цялостно благосъстояние на тялото. В резултат на това много хора забелязват и повишаване на нивата на енергия.

Другата съществена полза от пресотерапията се изразява в намаляване на подуване и отоци. Хора, които търсят начини да се справят с подуване или оток, независимо дали се дължат на медицински състояния, операция, или продължителни периоди на залежаване, могат да намерят облекчение, прилагайки лимфопреса.

Контролираната компресия помага за намаляване на задържането на течности, осигурява комфорт и възстановява естествения баланс на течностите в организма.

В дългия списък с ползи се включва и подобряване на кръвообращението, което гарантира, че жизненоважните хранителни вещества и кислород достигат ефективно до вашите клетки. Подобрената циркулация не само допринася за по-добро здраве, но също така подобрява състоянието на кожата ви, оставяйки я съживена и блестяща.

Лимфопресата също е един от ефективните методи за редуциране на целулита. Така наречената “портокалова кожа” е упорит проблем, който най-често засяга дамите. Благодарение на лимфния дренаж, подобрената циркулация на кръвта и извеждането на токсините, с пресотерапията се постигат видими резултати за намаляване на целулита, изглаждане и стягане на кожата.

Отпускането на мускулатурата и релаксацията по време на процедурата са допълнителен бонус. Ритмичната компресия насърчава освобождаването на ендорфини, намалявайки стреса и безпокойството. Спокойната и уютна атмосфера в център Особа също ще допринесе за вашето успокояващо и приятно изживяване.

Предимства на лимфопресата

Едно от най-големите предимства на този вид терапия е, че е напълно безполезна и неинвазивна. Апаратният лимфен дренаж осигурявява ефективни резултати, като в някои случаи може да елиминира необходимостта от операция или инвазивно третиране на проблемните зони.

Успоредно с това, лимфопресата е процедура, която предлага високо ниво на персонализация, съобразено със здравословното състояние, конкретните нужди и цели на терапията. Натискът, оказван от апарата може да бъде настроен, така че да отговаря на нивото на чувствителност на клиента. Това прави процедурата комфортна за всеки, който се подложи на нея, като успоредно с това позволява бързото и ефикасно постигане на желаните резултати.

Продължителността на една процедура обикновено трае между 30-60 мин, в зависимост от зоните, които ще се третират. Това е време, което може да подарите на себе си, за да се насладите на пълен релакс. Освен това, относително краткото им времетраене в комбинация с удобното работно време на център Особа, позволява лесно да ги включите в ежедневния си график.

Не на последно място, пресотерапията безпроблемно може да бъде комбинирана и с други процедури при необходимост. По този начин ще си осигурите незабравимо СПА преживяване с допълнителни ползи за цялостното състояние на тялото и съзнанието ви.

Препоръки относно лимфопреса терапията

Пресотерапията е подходящо решение при редица проблеми. Изключително полезна е за хора с компрометирана лимфна система, включително тези, които страдат от хронични отоци или лимфедем. Тя е препоръчвано решение в борбата срещу целулита и за извайване контурите на тялото.

В определени случаи може да се използва и за следоперативно лечение, особено при отстраняване на лимфен възел. Не на последно място, пресотерапията се използва от спортисти и професионални атлети с цел изчистване на токсините, както и по-бързото възстановяване на мускулите след интензивно натоварване.

Важно е да се отбележи, че използването на този вид терапия е противопоказно при наличието на определени медицински състояния. В това число се включват остра венозна тромбоза, инфекции на крайниците, сърдечна недостатъчност и др. В случай, че се притеснявате дали процедурата е подходяща за вас, споделете подробностите за вашето здравословно състояние с нашите специалисти.

В допълнение, професионалната консултация с нашите уелнес експерти ще помогне за определянето на индивидуална програма, която да следвате. Трябва да имате предвид че е необходимо да се извършат серия от процедури, за да постигнете и поддържате желаните резултати. Затова постоянството и редовните сесии са от ключово значение при подглането на този вид терапия.

За поддържането на резултатите е препоръчително да интегрирате по-активен начин на живот и да се придържате към здравословни хранителни навици. Добрата хидратацията също е важен фактор, тъй като подпомага изхвърлянето на токсините. Нашите специалисти са насреща, за да отговорят на вашите въпроси и да ви дадат ценни насоки.

Лимфопреса терапия в СПА София

В център Особа ще бъдете посрещнати от нашия екип от терапевти с дългогодишен опит, които ви гарантират, че всяка процедура ще бъде извършена с прецизност и грижа. Те ще ви помогнат да откриете подходящите решения, съобразени с индивидуалните ви нужди и желания.

Ние работим със съвременна и висококачествена апаратура за пресотерапия, която помага постигането на оптимални резултати и комфорт за клиентите, при извършването на процедурите. Едновременно с това, имате възможността да се насладите релаксиращата и спокойна обстановка.

Подарете на тялото си грижата, от която се нуждае, с качествените и ефективни терапии в център Особа!

Лимфопреса терапия цена
  • Лимфопреса (1 процедура) - 40лв
  • Лимфопреса (10 процедури) - 300лв
Запази Час