Филърите за устни са най-често поставяните дермални филъри. Поставянето им е бързо, а ефектът е моментален.

Поставяне на филъри за устни

Филърите за устни в повечето случаи са инжекции с хиалуронова киселина, които се използват с цел увеличаване обема и възстановяване на формата на устните.

Филъри за устни София

Процедура по поставяне филъри

Посещението ни в естетичен център Особа започва със събеседване с естетичния специалист. Той оценява състоянието на устните ни, измерва пропорциите на лицето и в заключение ни обяснява какво количество филър е оптимално за нас. Важно е да му се доверим и да имаме реалистични очаквания, защото ефектът лесно може да се превърне в дефект, ако прекалим с количеството.

В естетичен център Особа се поставят висококачествени филъри от квалифицирани специалисти, което ни гарантира максимална удовлетвореност от услугата и редуциране на риска от негативни последствия до минимум.

Първо се извършва локално обезболяване на областта със специален продукт, съдържащ лидокаин. Той започва да действа в рамките на 15 до 30 минути. След като зоната на устните е под въздействието на анестезията, се пристъпва към същността на процедурата. Кожата се почиства внимателно и се започва поставянето на филъра.

Инжектирането се извършва с индивидуална, тънка, стерилна спринцовка. Тя влиза на дълбочина около 2.5 милиметра под кожата. Правят се няколко убождания в различните части на горната и долната устна, за да може филърът да бъде разнесен равномерно. В повечето случаи се инжектира 1 милилитър разтвор, което се равнява на около 1/5 чаена лъжичка.

Процедурата продължава средно около 30 минути. След инжектирането на филъра естетичният специалист ще постави лед върху устните ни, за да се редуцира подуването и зачервяването. Извършва и нежен масаж на устните, за да подпомогне правилното разпространение и абсорбиране на филъра по цялата повърхност на устните.

Ползи от филърите за устни

Този тип неинвазивна естетична процедура не спира процеса на стареене, но успява да заличи до голяма степен последствията от него, когато става дума за форма на устните.

С течение на времето те стават по-малки и тънки заради загубата на мазнини, която се забелязва по цялото тяло, а разстоянието между краищата им се увеличава.

Освен това с възрастта производството на колаген и еластин намалява все повече, а оттам и еластичността и плътността на кожата се влошава. Загубата на обем може да се дължи както на генетична предразположеност, така и на тютюнопушене или редовно излагане на слънчеви лъчи без необходимата защита.

Филърите успешно коригират не само обема, а и асиметрия във формата и големината на устните. Това се дължи на свойството на хиалуроновата киселина да задържа вода в тъканите и по този начин да ги прави по-обемни. Филърите изглаждат и фините мимически бръчки, които се появяват, когато се усмихваме.

Ако филърът е качествен и е поставен правилно, не бива да има никаква промяна в чувствителността на устните преди и след процедурата. Това е така, защото се инжектира вещество, което естествено се синтезира от организма.

Ефектът също изглежда натурален и със сигурност ще ни накара да се чувстваме по-красиви, без веднага да се набива на очи.

Подготовка преди да поставяне на филъри

Най-честите ефекти след процедурата са подуване и чувствителност на устните. Тези усещания продължават в повечето случаи между 24 и 48 часа, но понякога може и до седмица. Възможно е и да изпитваме слаба болка и да се появи леко кървене.

Понякога се забелязва и посиняване около зоната на устните, което изчезва за около седмица. Нормално е в рамките на няколко дни да има и леко подуване на устните. А щом то изчезне, ще можем да забележим крайния резултат. Затова е добре да планираме процедурата по поставяне на филър минимум седмица, най-добре две, ако ни предстои важно събитие, на което искаме да изглеждаме перфектно.

В продължение на поне 24 часа трябва да избягваме нанасянето на балсами и червило върху устните. Няколко дни не бива да нанасяме натиск върху тях, да се целуваме и да пием от сламка, за да не се получат бучки.

Поне за ден е препоръчително да избягваме усилените тренировки и консумацията на алкохол. Важно е и да приемаме големи количества вода. След две седмици е добре да посетим естетичния специалист, който ни е поставил филъра, за да оцени състоянието ни.

Ефектът от поставения филър в устните продължава средно между 4 до 6, максимум 12 месеца. Колко точно зависи най-вече от това на колко години сме и колко бърз е метаболизмът ни. Колкото по-млади сме, толкова по-бързо ще се разгради инжектираният разтвор и ще трябва по-скоро отново да се подложим на процедурата.

Има някои състояния, които са предпоставка да отложим инжектирането на филър в устните. Това са активна орална инфекция, висока температура и проблеми със съсирването на кръвта. По време на антибиотично лечение също е добре да се избягва поставяне на филъри.

Процедурата не се препоръчва за пушачи, както и за хора с диабет и лупус. Важно е да споделим с нашия естетичен специалист и ако имаме някакви установени алергии или приемаме някакви лекарства. Рискът от алергична реакция от филъра е почти нулев, ако е на базата на хиалуронова киселина.

Ако не сме сигурни как ще изглеждаме при инжектирането на 1 мл филър, може да започнем с половин доза. В повечето случаи обаче това се оказва недостатъчно количество за задоволяване на желанието на сочни и оформени устни и е необходимо надграждане с още една процедура. А ако по някаква причина не сме удовлетворени от крайния резултат, филърът лесно се разгражда чрез инжектирането на специален ензим. За целта обаче трябва да са минали поне две седмици от поставянето му.

Добрите естетични специалисти не залагат репутацията си и не се съгласяват на инжектиране на големи количества филър, за да се избегне постигането на прекалено неестествен ефект. Ако все пак сме сигурни, че искаме по-обемни устни, то е препоръчително филърът да се поставя на няколко пъти, за да се наблюдава прогресът и да се избегнат нежелани последствия.

Ползване на филърите за устни

Филърите са за всеки, който иска по-обемни устни или просто да възстанови предишната им форма, която се е загубила с времето. Независимо на колко години сме, ако не харесваме устните си и сме сигурни, че искаме да ги променим, но и да не прекрачваме границата на естетичното, то с филърите с хиалуронова киселина може да постигнем желания ефект.

Те са предпочитана алтернатива пред инжектирането на мазнина или оперативното уголемяване на устни, които са по-сложни и рисковани процедури. Филърите са инжекция и за самочувствието, която всяка дама заслужава да си подари.

Поставяне на филъри в СПА център

Естетичен център Особа разполага с квалифициран екип от специалисти, които ще ни консултират, ще изслушат желанията ни и ще направят най-доброто за получаване на максимално естествен и добре изглеждащ резултат. Центърът работи с висококачествени филъри с хиалуронова киселина, рискът от поставянето на които е почти нулев.

Ако искаме устите ни да изглеждат още по-сочни и винаги перфектно оформени, може да се възползваме и от услугите по перманентен грим. Необходимо е обаче да изчакаме известно време между процедурите, като повече информация ще получим от естетичните специалисти.

Естетичен център Особа предлага и разнообразие от апаратни и мануални процедури, с които да поддържаме младежкия вид на кожата си и да се справим ефективно, бързо и безболезнено с несъвършенствата по нея. Защото едни красиви и сочни устни отиват на стегнато и сияйно лице. А с помощта на радиочестотния лифтинг, липолазера, хидратиращите терапии и останалите предложения на центъра то е мисия възможна.

В допълнение към тях може да се възползваме и от процедурите по поставяне на ботокс, който също като филърите ефективно заличава следите на времето по кожата.

Филъри цена
  • Филъри за устни - 600лв
  • Филъри скули - 650лв
Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече