Процедурата е апаратна и е ефективна при различни кожни проблеми, както и за цялостно регенериране и подмладяване на кожата с помощта и на полезните вещества, които се нанасят подкожно.

Какво е микронидлинг

Микронидълингът е минимално инвазивна козметична процедура, при която се нанасят контролирани микро увреждания на повърхността на кожата с цел да се активира естествен възстановителен процес и да се стимулира производството на колаген и еластин.

Микронидлинг

Микронидлинг процедура

Център за красота Особа разполага с апарат за микронидлинг от най-ново поколение. Специфичното за него е накрайникът с индивидуални, стерилни картридж игли. Той работи с електрически импулси и, създавайки вибрации, прониква в кожата на дълбочина няколко милиметра. Така се третира най-горният слой на кожата, който реагира на приложеното въздействие моментално и се стартира процес на цялостна реконструкция.

Накрайникът е гъвкав и се движи плавно по областта, която се третира, дори да е по-труднодостъпна. Той нанася стотици фини убождания в рамките на една секунда. Броят на иглите и дълбочината, на която проникват те, се регулира спрямо ефекта, който се цели.

Междувременно в горния слой на кожата се инжектират нежно и различни полезни вещества (витамини, киселини и антиоксиданти), избрани от естетичния специалист специално за нуждите на нашата кожа, за да подсилят ползите от процедурата. Те достигат директно до клетките и са в пъти по-ефективни, отколкото ако се нанасят само повърхностно.

Предварително се извършва обезболяване със специален продукт, който се нанася върху областта от кожата, която ще се третира. Необходими около 45 минути, за да подейства той. След това процедурата е напълно лишена от неприятни усещания. В нейния край се нанася и успокояващ продукт.

Самият микронидлинг трае в повечето случаи между 10 и 40 минути в зависимост от големината на областта, която се третира. Най-често се прилага върху цялото лице с цел премахване на бръчки и фини линии, както и на дерматологични проблеми като акне, розацея или пигментни петна.
Може да се обработват и отделни малки зони като чело, бузи, шия или околоочен контур.

Процедурата може да се използва и заличаване на белези и стрии по различни части на тялото, както и за лечение на алопеция (косопад) чрез третиране на скалпа и активизиране на космените фоликули.

Микронидлинг ефект

Основната цел на микронидлинга е увеличаване на производството на колаген в кожата – с до четири пъти. Това е най-важният протеин, който я поддържа млада, здрава, стегната, сияйна и гладка. А недостатъчното му количество позволява на следите на времето да станат много по-видими, отколкото ни се иска.

Вследствие на микроубожданията се освобождават и тромбоцити, цитокини, регулаторни пептиди и растежни фактори, които са необходими за създаването на нова тъкан.

Микронидълингът подобрява еластичността на кожата, изравнява тена, премахва пигментните петна, намалява видимостта на белезите от акне, както и на разширените пори. Редуцира бръчките и фините линии. Новата кожна тъкан, която се произвежда като ефект от процедурата, е с по-равномерен тен и текстура – точно такава, каквато искаме да бъде.

Микронидълингът може да стимулира производството на колаген в продължение на 3 до 6 месеца. Ефектът от него се забелязва веднага, но е по-важно както се развива с течение на времето, защото спомага цялостното възстановяване на кожата, и то благодарение на напълно естествени процеси.

Подготовка преди микронидлинг

Добре е да се консултираме в нашия специалист от център за красота Особа преди процедурата, за да ни изясни дали има конкретни предписания, свързани с нашето състояние. Например няколко дни преди микронидлинга е добре да се избягва нанасянето на конкретни продукти за лечение на акне, както и на такива, които увеличават чувствителността на кожата.

В тази връзка не се препоръчва и използването на ретиноиди и ексфолиране на зоната, която ще се третира. Трябва да се избягва и приемът на ибупрофен и други нестероидни противовъзпалителни препарати, както и на антикоагуланти. Няколко седмици преди началото на процедурите пък може да започнем да използваме кремове с витамини А и С, които активират и подпомагат процеса по производство на колаген в кожата.

Микронидълингът не е подходящ в много малък брой случаи – като при активна кожна инфекция, отворени рани, акне в активен стадий или върху келоидни белези. Добре е да се консултираме със нашия естетичен специалист, ако имаме някакви кожни заболявания като псориазис, екзема и дерматит. Процедурата не се препоръчва за бременни, за хора с нарушения в кръвообращението, както и за такива с онкологични заболявания, които преминават през курсове химио- и лъчетерапия.

Микронидълингът е минимално инвазивна процедура, която практически не изисква възстановителен период - още едно голямо предимство, когато нямаме излишно свободно време, но искаме да изглеждаме добре. В първите няколко дни е възможно кожата да е зачервена и по-чувствителна, което е нормална реакция и бързо отшумява. Не бива да очакваме кървене - то е необичайно за този тип процедура, тъй като тя е повърхностна.

Препоръчително е да избягваме нанасянето на грим и използването на силни козметични продукти (с киселини и ретинол например), докато кожата се успокои. Важно е и да се пазим от директното излагане на слънчева светлина и задължително да нанасяме слънцезащитен продукт по време на целия курс от процедури.

Може да използваме охлаждащи и успокояващи маски, както и серуми с антиоксиданти и колагенови пептиди за по-бърза регенерация. Трябва и да пием достатъчно вода, за да бъде и кожата ни хидратирана - важно условие за правилното й възстановяване. Прекомерното изпотяване трябва да се избягва няколко дни след процедурата, както и посещаването на места, където може да има наличие на различни бактерии - като плувни басейни, защото рискът от инфекции е по-голям.

Тъй като микронидълингът цели възстановяване на кожата, а това е процес, който изисква време, пълният ефект няма да бъде забележим веднага след процедурата, а след няколко седмици. Затова и тя се прилага веднъж месечно – за да има време кожата да реагира по най-добрия начин. Най-често се прави курс от 4-6 процедури, след което те се извършват на по-рядко с цел поддържане на състоянието на кожата във вида, в който искаме.

Микронидлинг на лице

Микронидълингът е за всички, мъже и жени, които желаят да имат красива кожа с младежки вид и без несъвършенства. Ако имаме козметични проблеми като белези от акне например или пък първите бръчки вече са се появили по лицето ни, тази апаратна процедура в център за красота Особа е ефективен начин да подобрим общото състояние на кожата си.

Ако досега сме третирали проблемните зони с различни продукти у дома или сме се подлагали на други козметични процедури като химически пилинг, но без успех, то по-добре да опитаме с микронидлинга, който регенерира цялостно кожата, преди да прибегнем към по-инвазивни и интензивни терапии.

Микронидълингът е предпочитан и от хората с по-тъмен цвят на кожата и е препоръчителен метод пред лазерните терапии, които могат да окажат влияние върху пигментацията на кожата. Той е алтернатива на лазера и когато става дума за заличаване на белези от травми, операции и т.н.

Подходящ е и при по-резки промени в теглото с цел третиране на появили се стрии - например след бременност.

Микронидлинг в СПА София

Микронидълингът може да се комбинира с други процедури за кожата на лицето като радиочестотен лифтинг за постигане на максимален ефект.

Нашият естетичен специалист ще оцени индивидуалното състояние на кожата и ще ви препоръча оптималния брой процедури, от които се нуждаем, както и с които други от предлаганите в естетичен център Особа е препоръчително да ги комбинираме, за да имаме кожата, за която винаги сме мечтали.

Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече