Почистването на лице е една от най-популярните и предпочитани козметични процедури.

Какво представлява почистването на лице

Почистването на лице е една от най-популярните и предпочитани козметични процедури. Тя е комбинация от няколко манипулации, които са съобразени с типа кожа. Основната им цел е да я почистят в дълбочина. В резултат на тях лицето ни е моментално освежено, подмладено и с по-малко несъвършенства.

Почистване на лице

Етапи при почистването на лице

Процедурата е класическа, стандартизирана, но понякога може да се допълва с нови технологии за по-добър ефект. Нейната продължителност е около час - час и половина. Не е болезнена и не изисква поставяне на локална анестезия. Може да изпитаме известен дискомфорт само при премахването на пъпките и черните точки, но като цяло получаваме едно релаксиращо изживяване, след което се чувстваме и изглеждаме по-красиви.

Има няколко вида почистване. Класическото се извършва почти изцяло ръчно. Първата стъпка е внимателно премахване на грима и замърсяванията от лицето (демакиаж) със специални продукти. Процедурата продължава с нежно ексфолиране, което отстранява горния слой мъртви клетки от кожата и изравнява нейната повърхност.

След това лицето се нагрява с пара, което спомага за отварянето на порите и прави процедурата по-ефективна в премахването на натрупаните вредни вещества. После кожата се третира със специален уред – д‘арсонвал. Той работи с високочестотни импулси и има антибактериално действие. Ползите от него са много - балансира мастната секреция, стимулира кръвообращението, забавя появата на бръчки, активира функционирането на жлезите и други.

След това козметикът внимателно изстисква пъпки и черни точки, ако имаме такива. Важно е това да се прави с върха на пръстите, а не с нокти, защото в противен случай кожата може да се увреди и възпали.

Следващата стъпка е нанасянето на специална маска, богата на полезни вещества, която възстановява баланса в кожата и е съобразена с нейните индивидуални нужди. Освен това има антибактериално и противовъзпалително действие.

След като се остави да подейства около 20 минути, се отмива и върху лицето се нанася хидратиращ продукт – крем или серум с дълбок овлажняващ ефект. Прави се и лек масаж на кожата за възстановяване на кръвообращението, при който се използва пудра с антибактериални свойства, за да се редуцира рискът от възникване на възпаления.

Център за красота Особа предлага почистване на лице, което включва и водно дермабразио. То се извършва с помощта на специален уред, заместващ класическата ръчна екстракция на пъпки и черни точки. С него ефективно се изсмукват наслагванията от грим, премахват се мъртвите клетки и натрупания себум, затварят се порите и кожата се хидратира в дълбочина.

Ползи от почистването на лице

Ефектът от професионалното почистване на лице в козметичния салон е много по-различен от този, който можем да постигнем у дома, независимо с какви уреди и продукти използваме.

Когато се оставим в ръцете на козметик, владеещ различни техники и разполагащ с необходимата апаратура и козметика, почистването е много по-дълбоко, а ползи са по-видими и продължават по-дълго.

Почистването на лицето се справя ефективно със запушените пори, отстранява натрупаните наслагвания от грим и козметични продукти, които не можем да премахнем в домашния условия, изчиства мъртвите клетки и подобрява цялостното състояние на кожата. Тя става по-гладка, по-млади и с много по-малко несъвършенства, а процесът на стареене се забавя.

Когато кожата ни е добре почистена и обновена, тя изглежда много по-добре както с грим, така и без грим. Защото истински красивата кожа е здравата кожа. Ако в ежедневието си използваме много козметични продукти, то трябва да се погрижим и за ефективното почистване на лицето си от тях.

Ако пък предпочитаме да бъдем максимално натурални, тогава отново ни е истински важно да няма какво да прикриваме.

Подготовка преди почистването на лице

Колко често се нуждаем от почистване на лицето може най-добре да прецени нашият козметик. В повечето случаи то се препоръчва веднъж в месеца, комбинирано с правилните ежедневни грижи за кожата.

През летните месеци може да се извършва и по-често заради по-бързото омазняване и замърсяване на кожата.

Процедурите по почистване на лице не изискват някаква специална предварителна подготовка. Веднага след тях кожата ни ще бъде зачервена и чувствителна на допир, което е напълно нормална реакция от извършените манипулации. Тя преминава в рамките на няколко часа и не бива да ни притеснява.

Единственото, което може да правим след почистването, е да дадем на кожата си няколко дни почивка. Трябва да избягваме нанасянето на тежки продукти и много грим и да я почистваме само с хладка вода. Причината е, че порите още са отворена до известна степен и може да се случи заразяване с различни бактерии. В никакъв случай не бива да изстискваме пъпки и черни точки, ако видим останали след процедурата. Неслучайно козметикът ги е пропуснал – премахването им може да нанесе вреда.

По същата причина не бива да забравяме и старателно да почистим всички четки и аксесоари, с които нанасяме грим, отново за да избегнем възможността от възникване на инфекции. Добре е да отложим и тренировките, и сауната за няколко дни, защото обилното потене може да раздразни наскоро ексфолираната кожа. А за да избегнем възможността от възпаления, трябва да избягваме и плуването в басейни.

Ръчното почистване на кожата на лицето не се препоръчва, ако имаме видими подкожни капиляри, защото то може да предизвика напукване на малките кръвоносни съдове. Добре е да отложим процедурата, ако имаме активна алергична реакция или някакъв друг дерматологичен проблем, който засяга кожата на лицето, за да не се предизвика допълнително раздразнение.

Ползване на почистването на лице

Професионалното почистване на лице е за всеки - и за мъже, и за жени, които искат здрава и красива кожа, независимо от нейния тип и от възрастта. То е перфектно допълнение и надграждане към ежедневните грижи, които полагаме за лицето си. Защото и сухата, и мазна, и младата, и по-зряла кожа имат нужда от адекватна грижа, за да изглежда добре.

Не е задължително да имаме проблемна кожа, за да полагаме правилните грижи за нея. Разбира се, ако нашата е мазна и акнетична, то тогава ползите, които ще извлечем от процедурата, са по-големи, а ефектът – по-забележим.

Препоръчително е в домашни условия да не изстискваме пъпките и черните точки, защото това може да доведе до сериозни възпаления и бактериални инфекции. Ако се притесняваме от тези несъвършенства, по-добре да оставим премахването им на квалифициран специалист.

Заради ефекта на забавяне на стареенето, дължащ се на подобряване на микроциркулацията, се препоръчва да започнем да правим процедурите по почистване на лице още преди първите белези на времето да са станали видими. Така ще отложим този момент по-напред в бъдещето.

А ако вече сме в по-напреднала възраст, редовното почистване е задължително в комбинация с различните подмладяващи процедури, за да се подобри и тяхната ефективност.

Почистване на лице в СПА центъра

В център за красота Особа ще получим професионално отношение и услуга на най-високо ниво. Нашият козметик ще направи оценка на типа на кожата ни и нейните индивидуални нужди, с които ще съобрази и продуктите, които да използва при почистването.

Ще получим и важни насоки за това как да се грижим за кожата си ежедневно, какви продукти са подходящи за нея и кои е по-добре да избягваме. А ако искаме още по-добър резултат, може да се възползваме и от разнообразието от процедури за лице, които център за красота Особа предлага.

Освен ефективно професионално почистване на кожата на лицето, може да заложим на пилинг за лице, радиочестотен лифтинг, мезотерапия или микронидлинг. С тези процедури ще извлечем максимум ползи за кожата си – бързо, лесно, ефективно и с естествен резултат.

Почистване на лице цена
  • Почистване с водно дермабразио - 50лв
  • Почистване мануално - 50лв
Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече