Радиочестотният лифтинг е една от най-предпочитаните апаратни процедури за премахване на бръчки, горене на мазнини и цялостно извайване на тялото.

Какво е радиочестотен лифтинг

Радиочестотният лифтинг работи на принципа на радиочестотна енергия, която генерира топлина и стимулира производството на важни за кожата вещества като колаген, еластин и хиалуронова киселина. Така се подобрява цялостната структура на кожата, тя се подмладява и се елиминират различни несъвършенства.

Радиочестотен лифтинг софия

Радиочестотният лифтинг като процедура

Радиочестотният лифтинг в естетичен център Особа се извършва с апаратура от най-ново поколение. RF вълните, които се излъчват и предизвикват загряване на кожата, са форма на радиация. Те обаче са напълно безопасни, защото са милиард пъти по-слаби от рентгеновите лъчи. Излъчването при процедурата е същото като от уредите в домакинството и смартфона ни например, затова и не бива да се притесняваме, че ще ни навредят.

Процедурата се прилага както върху лицето, шията и деколтето, така и върху всички проблемни зони на тялото - бедра, корем, седалище, ръце и т.н. Тя е напълно безболезнена, неинвазивна и няма възстановителен период след нея - всички зачервявания и други изчезват с нейния край.

Процедурата продължава между 20 минути и един час в зависимост от големината на зоната, която се третира. Първо се нанася контактен гел, за да може вълните да достигат в дълбочина.

Апаратът има специален накрайник, с който се регулира излъчването и температурата. Загряването най-често е на около 40-50 градуса. В резултат на него се усеща само леко затопляне на кожата, което повечето пациенти приемат като релаксиращо и отпускащо.

Ползи от радиочестотния лифтинг

Ефективността на радиочестотния лифтинг идват най-вече от това, че оказва влияние на слоя кожа под епидермиса - дерма. Той се състои от съединителна тъкан, а и именно от нея зависи еластичността и стегнатостта на кожата. Нагряването на дермата до температура около 40 градуса за приблизително три минути доказано води до освобождаването на специални протеини, които стимулират създаването на нови колагенови фибри.

Производството на колаген може да помогне и за справяне с вредите, които слънцето нанася на кожата ни – като пигментни петна например. Вредните UV лъчи разрушават колагеновите фибри, а благодарение на радиочестотния лифтинг те се възстановяват.

Ефектът от процедурата се забелязва веднага след нейния край – кожата е изчистена, озарена и по-стегната, а бръчките са по-незабележими. Колко време ще се задържат резултатите зависи най-вече от това колко често се подлагаме на процедурата, както и дали се грижим достатъчно добре за кожата си в ежедневието. Разбира се важно е и колко сериозни са проблемите с кожата ни – например колко дълбоки са бръчките, които искаме да премахнем.

В повечето случаи ефектът е видим около половин година след първоначалния курс процедури. Той продължава да се разгръща в дълбочината на кожата с времето, защото стимулираното производство на колаген води до постепенно подобрение на цялостния й вид и на силуета на лицето. Именно затова процедурата все по-често се избира пред хирургическия лифтинг, който е сложна, инвазивна процедура без последействие.

Радиочестотният лифтинг ефективно се справя и с упоритите подкожни мазнини. Тъй като методът е неинвазивен и няма намеса в целостта на кожата, ефектът се постига чрез естествените механизми на тялото – черен дроб и лимфна система. За да се задейства този механизъм и мастните натрупвания да се изхвърлят от организма успешно е нужно време - най-често около 12 седмици.

Именно затова радиочестотният лифтинг се прилага успешно и върху проблемните зони по тялото, където се появява целулит - корем, бедра, седалище, паласки. С генерираната топлина от радиочестотните вълни съединителната тъкан се свива, фиброзните образувания се стопяват, подобрява се циркулацията на кръв и лимфа. В резултат кожата е видимо по-стегната и гладна, а целулитът става по-незабележим. С премахването на подкожните мазнини се подобрява и цялостния силует.

Подготовка за радиочестотния лифтинг

24 часа преди процедурата трябва да избягваме консумацията на алкохол, а 2 часа преди нея не бива да пием кафе и кофеинови напитки. Две седмици преди лифтинга не трябва да сме си правили процедури с лазер на зоните, които ще се третират.

Това важи и за първите две седмици след лифтинга.

За същия период е добре да избягваме директно излагане на слънчева светлина и кожни изгаряния и задължително да нанасяме продукт със слънцезащитен фактор. Кожата не трябва да бъде зачервена или раздразнена. Не бива да се приемат лекарства за разреждане на кръвта, когато се подлагаме на процедурата.

Няколко дни след нея трябва да избягваме сауни, парни бани и ексфолиращи продукти. Препоръчително е да пием много вода, за да подпомогнем изхвърлянето на токсините от организма и регенерирането на кожата.

Радиочестотният лифтинг не е подходящ за бременни и кърмещи жени, както и по време на месечния цикъл. Трябва да се избягва от хора с онкологични и сърдечно-съдови заболявания, както и от такива с поставени метални протези или пейсмейкър.

Добре е да отложим процедурата, ако имаме отворени рани по кожата, лезии или някакви възпалителни процеси, както и ако сме с настинка или грип. Не се прилага върху места с разширени вени.

Радиочестотният лифтинг няма противопоказания спрямо сезоните, в които е по-подходящо да се извършва – може да се грижим за кожата си целогодишно, дори да имаме слънчев загар. Най-често се прави първоначален курс от 6-8 процедури през 2-3 седмици, последвани от поддържащи сеанси на по-голям период. А между тях е важно да полагаме правилните грижи за кожата си. Съвети за тях ще получим от нашия естетичен специалист.

Предназначение на радиочестотният лифтинг

Радиочестотният лифтинг е подходящ за всички, които искат да имат свежа, гладка и младежки изглеждаща кожа. След 30-годишна възраст производството на колаген започва значително да намалява.

Ако започнем с процедурите още преди първите следи на времето да са се появили по лицето ни, ефективността им ще е по-голяма, отколкото при вече добре изразени бръчки и фини линии. Затова лифтингът се препоръчва като превантивна грижа за всички над 20 години – за да продължат максимално дълго да изглеждат на толкова.

Апаратната процедура е за тези, които искат да подмладят кожата си в дълбочина и да го направят по естествен начин. Ефектът от радиочестотния лифтинг идва постепенно, продължава дълго и не е толкова изразен, колкото при оперативния лифтинг, когато често може да се получи изкуствено изражение.

Процедурата е подходяща избор и ако искаме да отслабнем – като перфектно допълнение към тренировъчен режим и подходяща диета, благодарение на ефикасното справяне с подкожните мазнини.

Радиочестотен лифтинг в СПА София

Естетичен център Особа разполага с апарат за радиочестотен лифтинг от най-ново поколение, който гарантира ефективността и безопасността на процедурата. С прецизната настройка на градусите се изключва рискът от изгаряне на кожата.

Естетичните специалисти ще дадат професионална оценка на състоянието на кожата ни и ще ни консултират от колко терапии през какъв период от време се нуждаем, за дa постигнем оптимален успех, който след това и да се задържи във времето. Те ще ни дадат и важни насоки кои аспекти от ежедневието си трябва да променим (например да тренираме повече, да пием повече вода), защото лифтингът сам по себе си не е достатъчен за промяна, ако не се грижим за кожата си всеки ден.

Важно е да се погрижим и за цялостното процентно съдържание на мазнини в организма, защото радиочестотният лифтинг атакува само подкожните, но не и висцеларните, които са около органите и кръвоносните съдове и създават редица здравословни проблеми. Тях можем да преборим само със спорт, правилно хранене и здравословен начин на живот.

А в естетичен и спа център Особа можем да комбинираме грижата за себе си и с различни апаратни процедури като мезотерапия, кавитация и антицелулитна терапия, както и с масажи, които също действат положително върху състоянието на кожата и силуета - антицелулитен, дълбокотъканен или лимфодренажен.

Радиочестотен лифтинг цена
  • Цяло лице - 50 лв
  • 1 зона - 30 лв
Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече