Микроблейдингът става все по-популярен в последните години покрай модата на по-дебелите вежди и високата ефективност на процедурата.

Микроблейдинг процедура

С тази процедура за полуперманентна микропигментация веждите се оформят прецизно спрямо пропорциите на лицето, а след това се запълват със специални пигменти за максимално естествен и продължителен ефект.

 микроблейдинг

Микроблейдингът е прецизна процедура, която не търпи грешки. Затова е много важно да се доверим на истински професионалист - веждите са рамката на лицето и промяната в тях променя цялостното излъчване. За да се постигне желаният ефект се преминава през няколко стъпки, като цялата процедура трае около два часа.

Микроблейдинг етапи на процедурата

Първият етап е скулптурирането на най-подходящата за нашето лице форма на веждите, както и определяне на тяхното правилно разположение. Правят се измервания на центъра на лицето и разстоянието между очите – дали са по-близо или по-далечно разположени.

За целта се използва специален инструмент, наподобяващ пергел. С него се измерва т.нар. Златно сечение, което определя перфектните съотношения между частите на лицето.

С помощта на тези процедури се установява подходящата дебелина и височина на арката на веждите. След това те се скицират, за да добие клиентът представа какъв ще бъде крайният резултат. На този етап са възможни корекции. Важен момент е и изборът на най-точния цвят пигмент, преди да се пристъпи към оформяне и запълване на веждите с него.

Първо се извършва локално обезболяване на областта, която ще се третира, с помощта на специален анестетик, който се нанася върху нея. Необходимо е да се изчака около 20-30 минути, за да се активира ефектът му и същинската част на процедурата да бъде максимално безболезнена.

Пигментите, които се използват при микроблейдинга, са от естествени вещества, нетоксични и медицински одобрени, което свежда до минимум риска от нежелани реакции. Те се нанасят с помощта на инструмент със заострен връх в най-горния слой на кожата чрез лекото й надраскване.

По този начин се запълват предварително скицираните очертания и така желаните вежди буквално се изрисуват върху лицето.

Ефект от микроблейдинг

Най-голямото предимство, което печели на микроблейдинга все повече фенове, е това, че веждите са в един и същи перфектен вид от сутрин до вечер и няма нужда да се полагат допълнителни грижи за тях. Необходимо е само от време на време косъмчетата да се подрязват, защото процедурата не спира техния растеж, каквито притеснения може да имат някои.

Дори напротив – той може да се стимулира от регенерацията на кожата, активирана след нанасянето на пигмента.

Едни перфектно оформени вежди определено променят изцяло визията и гримът може да стане ненужен. Или поне оформянето на тази част от лицето с молив, спирала или друг продукт, което отнема ценни минути пред огледалото всеки ден.

Именно затова микроблейдингът е идеалното решение за забързаното ежедневие, в което няма нужда да правим компромис с външния си вид.

Ефектът от процедурата по микропигментация на вежди е полуперманентен, защото пигментът се нанася само в най-външния слой на кожата и постепенно се абсорбира от организма. Така избледняването също се случва и изглежда естествено. Най-често това е в рамките на година или две. Този период зависи до известна степен и от типа кожа – ако тя е по-мазна, пигментът ще започне да се заличава по-бързо.

Веждите ни може да не се нуждаят от ежедневни грижи, ако сме се подложили на микроблейдинг, но за да се запази постигнатият с процедурата перфектен резултат от съществено значение е поддръжката – ретуш.

При него се нанася малко количество пигмент в зоните, в които се наблюдава избледняване. Препоръчително е да се извършва на около година-година и половина, за да може да може веждите да се поддържат в максимално добър вид.

Препоръки при микроблейдинг

По принцип не изисква особена предварителна подготовка. Добре е обаче в рамките на няколко седмици да се избягва оформянето на веждите, за да израстат максимално и това да позволи по-лесното и успешно оформяне.

Трябва да се избягва химическият пилинг и агресивното ексфолиране в областта, защото кожата става по-чувствителна и това може да забави възстановяването. Препоръчително е да не се приемат лекарства за разреждане на кръвта няколко дни преди часа за микроблейдинг. На предната вечер не се консумира алкохол, а на сутринта – кафе.

Желателна е консултация със специалиста, извършващ процедурата, при наличие на кожни заболявания по лицето – като витилиго, псориазис, екземи и друг или ако целостта на кожата е нарушена в областта на веждите. Доказани алергии и прекалено чувствителна кожа не са противопоказания, но е добре да се получи предварително одобрение. Същото важи и за бременни и кърмещи жени.

След процедурата е напълно нормално да се появи зачервяване в областта на веждите. То изчезва постепенно и не е повод за притеснение. В следващите дни се забелязва и образуване на коричка и нейното излющване, след което се появява истинският цвят на веждите. Много е важно тази коричка да не се бели принудително, за да не се наруши целостта на нанесения пигмент.

Веднага след процедурата оформените с микроблейдинг вежди изглеждат по-тъмни и дебели от очакваното. Това също е нормален ефект, който изчезва в рамките на около седмица. А финалният резултат е налице след около месец.

Има няколко важни препоръки, които трябва да се спазват в първата седмица след извършването на процедурата, за да не се стига до нежелани реакции. Важно още в първите часове е нанасянето на специални продукти за хидратиране и подпомагане на възстановяването на кожата. Те се изписват от специалиста, извършващ микроблейдинга.

Трябва да се избягва нанасянето на грим, прекомерното потене и мокренето с вода. Затова не са препоръчителни активното спортуване, посещенията на сауна и солариум, както и директното излагане на слънчева светлина без нанасяне на висока слънцезащита.

Микроблейдинг в СПА София

Имаме избор между два вида полуперманентна микропигментация на вежди. Първият и най-предпочитан е ултра реалистична техника за вежди косъм по косъм (микроблейдинг). При нея с помощта на специален заострен инструмент с десетки малки, едва забележими игли, се правят надрасквания на кожата, при които оцветяващият агент прониква в нея.

А резултатът е „фалшиви“ косъмчета, които изглежда максимално естествено. Така веждите са запълнени, без да изглеждат като нарисувани. Именно заради този ефект процедурата е по-подходяща за хора с по-тънки вежди.

Втората процедура е за оформяне на вежди с техника Ombre. При нея крайният резултат е по-различен и веждите изглеждат като запълнени с грим. Пигментите са същите, но се използват два цвята, които се нанасят така, че да се прелеят от единия към другия край и да не изглеждат неестествено.

С тази техника веждите стават по-изразителни, създават се светлосенки и се постига по-плътно оформяне. Процедурата е по-подходяща при по-плътни вежди, нуждаещи се от допълнително структуриране.

Оформянето на перфектните вежди зависи както от уменията на специалиста, който извършва процедурата, така и от качеството на апаратурата и пигментите, с които работи. В център за красота Особа те са на най-високо ниво – системата Goldeneye, включваща техника и пигменти, произведени в Германия. Потенциалните рискове за клиента са сведени от минимум, а удовлетворението от услугата е винаги на максимум.

Микропигментацията на вежди е гаранция за ежедневна доза самочувствие. За да бъде отражението ни в огледалото винаги това, което искаме, център Особа предлага и други процедури за полуперманентен грим - очна линия и запълване на устни, с които ще се събуждаме и ще си лягаме красиви без много усилия.

Микроблейдингът е за всеки, който иска перфектни вежди. И не, не е само за жени. Не е и само за тези с много тънки вежди, въпреки че именно те най-често залагат на процедурата, за да постигнат желаните форма и плътност.

Тази процедура е перфектно решение и за хора с липса на окосмяване или белези в областта на веждите, които нарушават тяхната цялост. След консултация със специалиста, който извършва микропигментация, може да решим коя е по-подходящата услуга за нас - вежди косъм по косъм или вежди с омбре ефект.

Микроблейдинг цена
  • Техника Magic Shading (пудра ефект) - 450лв
  • Техника Ombre (грим/пудра ефект) - 450лв
  • Техника Hair Strokes (косъм по косъм) - 450лв
Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече