Перманентният грим е козметична процедура, при която се нанасят пигменти по лицето за по-дълготраен ефект.

Какво е перманентен грим

Перманентният грим е прецизна козметична процедура, при която се нанасят специални пигменти, които проникват дълбоко в кожата и остават там в продължение на години.

Перманентен грим софия

Така се постига ефект на татуировка, но под формата на червило, молив за устни или вежди или пък очна линия например. С процедурата спестяваме време в забързаното ежедневие и изглеждаме винаги по най-добрия начин.

Процесът на перманентния грим

Перманентният грим се нанася чрез специална апаратура. Използват се напълно безвредни и медицински одобрени пигменти. Те са на минерална основа и максимално хипоалергенни, което свеждат риска от нежелани последствия до минимум. Не по-малко важна е квалификацията на специалиста, на когото ще доверим лицето си.

Посещението ни в център за красота Особа започва със събеседване, на което да споделим своите желания и да получим професионално мнение. А след като желаният резултат е уточнен, се пристъпва към скициране, за да добием представа как ще изглежда гримът след процедурата. На този етап са възможни корекции.

Съществен момент е и избирането на точните цветове пигменти, като трябва да се има предвид, че веднага след нанасянето им те ще бъдат малко по-наситени, отколкото впоследствие. Затова е важно да се доверим и на професионалното мнение, за да сме истински доволни от резултата.

След като дадем одобрението си или се направят някакви корекции, ако е необходимо, се нанася специален крем за локално обезболяване, който започва да действа в рамките на минути. С него процедурата става почти напълно безболезнена, въпреки деликатността на зоните, на които се извършва.

Пигментите се нанасят със специален апарат с тънък като игла накрайник, който ги вкарва в най-горния слой на кожата. Процедурата продължава между един и два часа в зависимост какво точно желаем.

Ефекти от перманентния грим

Въпреки че се нарича перманентен, този грим не трае завинаги, както татуировките. Причината е, че се нанася в по-горните слоеве на кожата и с времето започва да избледнява. Освен това се използват различни пигменти от тези, с които се рисува по кожата.

Средното време, в което перманентния грим запазва ефекта си, е между една и три години, като зависи дали говорим за зоната на устните или на очите, както и от някои други фактори, свързани с кожата ни и с това колко ярък е нанесеният пигмент. По-плътните цветове издържат повече, защото избледняват за повече време.

Върху устните пигментът се задържа по-малко, отколкото върху клепачите. А когато резултатът започва вече да не ни харесва, може да се подобри с нова процедура или пък да се коригира.

Ефектът от перманентния грим от салона за красота имитира този от грима, който всеки ден отделяме време да поставим върху лицето си, за да бъдем по-красиви. С него подчертаваме и коригираме чертите си и променяме цялостната си визия към по-добро. А най-големият му плюс, е че ни спестява време в ежедневието.

Благодарение на процедурата може да върнем сочния цвят на устните си или пък само да ги контурираме с близък до естествения им цвят. Така няма да се притесняваме дали червилото ни се е изтрило по средата на деня, а устните ни ще са винаги готови за целувки и усмивки.

Може да се сдобием и с перфектната графична или опушена очна линия, която иначе ни отнема много време всеки ден пред огледалото, а и резултатът невинаги ни харесва. А едни добре подчертани очи безспорно правят впечатление на всички наоколо, освен че придават допълнителна доза самочувствие.

С перманентната очна линия дори няма да имаме нужда да нанасяме спирала, за да изглеждат очите ни перфектно. Перманентен грим се използва и за оформяне и запълване на веждите, като резултатът наподобява нанесен молив и не е толкова реалистичен, колкото при микроблейдинга.

Подготовка за перманентен грим

Тъй като перманентният грим ще стои на лицето ни с години, трябва да сме сигурни, че крайният резултат от процедурата ще ни харесва и тогава така, както сега.

Затова е по-добре да заложим на класически грим решения като черна очна линия и дискретно, естествено подчертаване на естествения цвят на устните, вместо на по-ярки и нестандартни нюанси.

За да бъдем удовлетворени е важно да се доверим на сертифицирани специалисти, които работят само с висококачествени продукти, за да избегнем възможността от неприятни последствия.

В първите дни след процедурата по нанасяне на перманентен грим е възможно да забележим леко подуване и зачервяване на кожата, както и образуване на коричка. Това е напълно нормално и не бива да я белим - тя сама ще падне и ще разкрие истинския цвят на пигмента.

Крайният резултат ще бъде налице след около 30 дни. Препоръчва се ретуш след около 45 дни, за да може всички участъци от третираната зона да бъде максимално перфектно оформени. Нежелани реакции след процедурата могат да се проявят най-често в случаите, когато сме алергични към някоя съставка от пигментите.

Няколко седмици преди процедурата трябва да избягваме нанасянето на ботокс и филъри в зоните, които ще се третират. Не се препоръчват и по-агресивни козметични процедури като микродермабразио, пилинг, продукти с витамин А и ретинол, както и други, които увеличават чувствителността на кожата и влияят върху най-горния й слой.

Добре е да не приемаме алкохол, кафе и енергийни напитки най-малко 24 часа преди процедурата. За седмица или две трябва да преустановим приема на лекарства за разреждане на кръвта, за което обаче е важно предварително да се консултирате с лекуващия си лекар.

Седмица-две след нанасянето на перманентния грим трябва да избягваме обилното потене вследствие на тренировки или посещение в сауна, както и директното излагане на слънчева светлина. Задължително нанасяме слънцезащитен продукт, но избягваме използването на какъвто и да било грим върху третираните зони. Почистваме ги внимателно с нежни продукти.

Перманентният грим не се препоръчва за бременни и кърмещи жени. Ако вече сме се подлагали на процедурата, но искаме да коригираме получения резултат, трябва първо да се консултираме със специалистите от център за красота Особа дали е минало достатъчно време от предишната процедура и какви ще са характеристиките на следващата.

Перманентният грим може да не е толкова траен, колкото татуировките, но неговото премахване в повечето случаи е същото като тяхното. Ако не искаме да чакаме пигментът да избледнее напълно, вероятно ще трябва да прибегнем до процедури с лазер или микродермабразио и ще са ни необходими няколко в зависимост от количеството пигмент, останало под кожата.

Ползване на перманентен грим

Перманентният грим е подходящ за всички дами, които искат да изглеждат безупречно по всяко време и без много усилия. Той е перфектно решение, ако нямаме особено добри умения в грима или просто искаме да си спестим това време пред огледалото.

Подходящ е и за хора с чувствителна кожа, които трудно намират подходящите за нея козметични продукти, както и за тези, които носят контактни лещи. С перманентния грим не се нуждаем от ежедневно нанасяне на спирала и очна линия и така избягваме възможността от раздразнения в чувствителната зона.

С процедурата може да се прикрият и различни белези, най-често върху веждите, или да бъде ефективно решение при алопеция и витилиго, както и за онкоболни, преминаващи през лъчетерапия и химиотерапия.

Перманентен грим в СПА центъра

В център за красота Особа ще намерим квалифицирани специалисти, които работят с техника от най-ново поколение и най-качествените и безвредни пигменти. Те ще ни консултират какъв перманентен грим е най-подходящ за нас и ще го изпълнят точно така, както желаем.

Центърът предлага перманентен грим на устни – плътно запълване Lipstick или безконтурни устни Glossy lips.

Може да изберем и перманентен грим на вежди или пък очна линия, която да бъде графична (плътна, тънка или дебела) или опушена (за по-драматичен ефект). Център за красота Особа предлага и микроблейдинг на вежди, ако търсим по-естествено изглеждащ ефект.

Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече