Всички масажи ни гарантират отпускане на тялото и ума, което в повечето случаи е допълнителен бонус към останалите ползи. Релаксиращият масаж се прави конкретно с цел отпускане на тялото.

Релаксиращият масаж като процедура

Релаксиращият масаж представлява комплексна процедура, която гали всичките ни сетива и ни помага да се откъснем изцяло от ежедневието си и да се потопим в един свят на блаженство.

Релаксиращият масаж софия

Този вид масаж е един от най-нежните и деликатни. Неговата цел е на първо място пълно отпускане на тялото и ума, а не да лекува болки в тялото или да бъде алтернативно лечение, въпреки че и този ефект се наблюдава. Той е пасивна терапия с акцент върху меките тъкани, при която просто лежим и се наслаждаваме на комплекс от различни масажни движения, които се прилагат със слаб до умерен натиск.

Едни от основните техники, които се използват, са месене и търкаляне, както и галене и потупване. Те се извършват с бавни, плавни движения, които обаче са достатъчно ефективни. С тях се постига повишаване на температурата и на притока на кръв към мускулите на конкретното място, в резултат на което те се отпускат на натрупаното напрежение.

Използват се различни масажни движения, заимствани от шведския масаж. Те се прилагат върху цялото тяло и не са свързани с никаква болка или неприятни усещания, защото влиянието, което се оказва, е изцяло повърхностно.

Масажът се извършва в обстановка, която предразполага към пълен релакс. От нас се изисква само да лежим на масажната маса и да се отпуснем максимално и да се доверим на нашия масажист. Той може да използва и различни масажни масла с доказан релаксиращ ефект. В допълнение е и тихата, спокойна музика, както и приглушената светлина. Може да се използва и дифузер с етерични масла.

Релаксиращият масаж е с продължителност 55 минути, през които със сигурност ще загубим представа за времето, защото сме максимално отдадени на блаженото усещане. А след нея ще сме заредени с позитивизъм и нови сили за предизвикателствата, които ни очакват.

Ползи от релаксиращия масаж

В основата на релаксиращия масаж е теорията, че допирът до кожата ни от друго човешко същество има наистина лечебни свойства в много направления. На първо място ефективно сваля натрупаното напрежение и помага да се справим със стреса, който е неизбежен в днешното забързано ежедневие.

Освен това по кожата ни са разположени множество рецептори на нервната система, които реагират на различните докосвания и в тялото ни се отделят хормони на щастието (ендорфини, допамин, серотонин). Благодарение на тях усещаме моментално подобрение не само на настроението си, но и на начина, по който се чувстваме и възприемаме света около нас.

Хормоните на щастието ефективно противодействат на хормоните на стреса (адреналин и кортизол), които могат да бъдат в основата на редица заболявания и състояния, пречещи ни да водим активен начин на живот – като например депресия и тревожност. Друг важен положителен ефект от релаксиращия масаж е подобрението в качеството на съня и по-бързото заспиване, които са от съществено значение за здравето и продуктивността ни.

Както останалите видове масажи, и този намалява натрупаното напрежение в мускулите и подобрява цялостната подвижност. Освен това стимулира кръвообращението и притока на лимфна течност към различните части от тялото. Чрез движението на лимфа се подпомага детоксикацията на организма. С процедурата се стимулира и дейността на храносмилателната и отделителната система, които са тясно свързани и с нашите мисли и емоции.

С намаляването на стреса се постига още един важен ефект от този масаж – подсилване на защитните сили на организма, което ни прави по-устойчиви на вируси, бактерии и различни инфекциозни заболявания. Защото именно стресът е един от основните врагове на силния имунитет, от който се нуждаем не само през зимата, а по всяко време.

Еднорфините, чието отделяне се стимулира по време на стимулиращия масаж, има свойството да бъдат и естествени болкоуспокояващи. Те намаляват интензивността на болката в тялото с помощта на естествено блокиране на сигналите, произведени от нервната система.

Сред моменталните ефекти от този тип масаж са намаляване на сърдечния ритъм, кръвното налягане и забавяне на дишането. Освен това се увеличава клетъчният обем, който позволява по-ефективното транспортиране на кислород и хранителни вещества в мускулите.

Какво трябва да знаем преди релаксиращия масаж

Релаксиращият масаж не изисква конкретна предварителна подготовка. Все пак е добре да не консумираме алкохолни и кофеинови напитки преди процедурата, за да може да сме максимално отпуснати.

Също така не бива да приемаме тежка храна няколко часа преди масажа. След него пък е задължително да пием много вода, за да подпомогнем тялото си да се изчисти от ненужните вещества и да стимулираме допълнително кръвообращението и движението на лимфата.
Може да си вземем топъл душ веднага след масажа, които да допълни релаксиращия ефект от него.

Добре е да си дадем ден почивка и да не се отдаваме на тежка физическа активност, ако имаме тази възможност, защото мускулите ни ще са отпуснати и е добре да не ги натоварваме точно в този момент.

Релаксиращият масаж няма особени противопоказания за прилагането си. Все пак може да се наложи да отложим процедурата, ако имаме грипоподобни симптоми, претърпеали сме операция наскоро или имаме активни кожни възпаления. Трябва да се консултираме с нашия масажист, ако приемаме някакви лекарства, имаме алергии към етерични масла или по време на бременност.

Ползите от релаксиращият масаж продължават до няколко дни. Колко често се нуждаем от него зависи от това как се усещаме, дали преминаваме през период, изпълнен със стрес или просто искаме да поглезим сетивата си. Процедурата може да се извършва както веднъж седмично, така и веднъж месечно или когато преценим, че имаме нужда от нея и начина, по който ни кара да се чувстваме. Препоръчва се времето между посещенията в спа център Особа да е не повече от 3-4 седмици.

За кого е релаксиращият масаж

Релаксиращият масаж е за всички, които имат нужда от почивка, от бягство от ежедневието, от ефективно средство за борба със стреса, което освен ума, отпуска и тялото.

Масажът е подходящ за хора на всички възрасти, мъже и жени, независимо какво работят и колко физически активни са. Тези фактори не са свързани с ефекта от процедурата, която винаги е отпускаща и зареждаща. А ако живеем под сериозен стрес и това води до негативни последствия за здравето ни, но със сигурност това е нашият тип масаж.

Той е подходящ и ако ни предстои важно събитие. Ще ни помогне и ако прекарваме голяма част от деня си седнали пред компютъра и това често води до неприятни схващания.

Релаксиращият масаж в спа център Особа

Релаксиращият масаж е част от разнообразието от процедури, които спа център Особа предлага.

Той може да се комбинира перфектно с някой от останалите масажи в зависимост от индивидуалните ни нужди и ефектът, който искаме да постигнем. Ако търсим само релакс, то може да заложим и на арома масажа или масаж с вулканични камъни. Всички те се извършват в обстановка, предразполагаща пълно отпускане и откъсване от външния свят.

Тайландският, лимфодренажният и дълбокотъканният масаж например предлагат също отпускащо усещане, но комбинирано с лечебен ефект при различни болки в тялото. Можем да се консултираме на място със специалистите в спа център Особа, които ще ни предложат най-подходящите за нас процедури и ще ни посъветват как да ги съчетаем най-добре, за да извлечем максимум ползи.

Винаги може да сме сигурни, че сме в ръцете на обучени специалисти, които ще направят най-доброто за нас.

Запази Час

Ефективно Отслабване

Искате да постигнете отслабване с добри резултати?

Onda Coolwaves терапия за трайно отслабване с 15% отстъпка.

научи повече